Haberler

Meteoroloji'den Kritik Yağış Uyarısı

Güncelleme:

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Ankara, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR 5 İLA 10 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4, doğu kesimlerde 5 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU:

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası ağırlıklı olmak üzere aralıklı ve hafif yağmurlu 11

İzmir: Parçalı bulutlu 13

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, 14

Antalya : Parçalı bulutlu 18

Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor) 10

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor) 12

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli olması bekleniyor) 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

ANKARA'YA MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Başkentte sabaha doğru bazı bölgelerde kar yağışı kendisini göstermeye başladı.

Şehir merkezinde gece boyu yağmur etkili olurken sabah saatlerinde ise özellikle yüksek kesimlerde yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Kaldırımlarda ve bazı trafik levhalarında kar birikintilerin oluştuğu görüldü. Anayollarda ise büyükşehir belediyesine ait tuzlama ve kar kürüme araçları herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hazır bekletiliyor.

Meteoroloji cumartesi günü için Ankara'da kar yağışı beklenildiğini günler öncesinden açıklamış Ankaralıları kar yağışı ve soğuk havaya karşı uyarmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Karadeniz Kütahya Marmara Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

HavacıMobil-ANDROID:

İleride mrteoroloji işleri de kaldırılabilir. Hava durumunu ancak Allah bilir derler. Tabi ki Allah her şeyi görür duyar ve bilir. Ama bahane ya işte.

3
1
yanıtYanıtla
yuksel.Mobil-ANDROID:

yağişlara karşi tedbırlerin alinmasi lazim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title