Haberler

Karaya Vuran Yunus Hedef Tahtası Oldu

Güncelleme:

Çanakkale'de karaya vuran tırtak türü yunusun yakın mesafeden av tüfeğiyle vurulduğu ve vücudunda 7 adet kurşun deliği olduğu tespit edildi.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), Gökçeada'nın Aydıncık (Kefalos) sahilinde karaya vuran tırtak türü yunusun av tüfeği ile yakın mesafeden vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Dişi yunusun vücudunda yedi adet saçma deliği tespit edildi.

"2 TANE SAÇMA ÇIKARILDI"

TÜDAV, bu olayı takip etmek üzere yetkili kurumlara ihbarda bulundu. TÜDAV'dan yapılan açıklamada, "Yapılan inceleme sonunda, Akdeniz popülasyonu nesli tehlikede olarak tanımlanan tırtak (Delphinus delphis) türü yunusun, en az tek el ateşle yukarıdan ve yakın mesafeden vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Nekropsi sırasında dişi yunusun vücudundan iki adet saçma çıkarıldı. Kaburga kemiklerinin arasından geçen saçmalar yüzünden akciğerleri parçalanan yunusun cansız bedeninde yedi adet kenarları düzgün saçma deliği bulundu" denildi.

"BAKANLIKLAR ACİL TOPLANSIN"

Çanakkale Valiliği başta olmak üzere diğer yetkili kurumlardan olayın faillerinin bulunmasını talep eden TÜDAV, BİMER üzerinden yetkili kurumlara ihbarda bulundu. Son bir haftada bölgede avcılık yapan balıkçı teknelerinin uydu takip sistemi ve liman ziyaretleriyle belirlenerek soruşturmaya dahil edilmeleri gerektiğinin altını çizen TÜDAV Başkan Yardımcısı Arda M. Tonay, "Nesli tükenmekte olan bu hayvanların korunması için ilgili bakanlıkların acilen toplantı yapması gerekiyor. Vatandaşlarımız da karaya vuran bütün yunusları TÜDAV'a bildirerek katkı sağlayabilirler" dedi.

"BAZI BALIKÇILAR KASTİ OLARAK VURUYOR"

Türkiye denizlerinde yaşayan deniz memelilerinin, 1380 sayılı su ürünleri kanunu ve uluslararası antlaşmalar ile koruma altında olduğunu vurgulayan Tonay, "Yakın tarihli bir örnek olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde okla vurularak öldürülen AFALİNA türü yunusun faili konulan ödül sayesinde kısa sürede yakalandı. 30 Nisan 2013 tarihinde Antalya'da ateşli silahla öldürülen, fakat failleri halen yakalanamayan Akdeniz foku vakası gibi kasdi öldürme vakalarında, ilgili bakanlıkların ve valiliklerin, konu hakkında sağlıklı bilgi verecek kişiler için ortaya bir ödül koymasını ve bu sayede faillerin bulunmasını teklif ediyoruz. Ayrıca Türkiye'nin farklı bölgelerinden aldığımız ihbarlara göre, yunuslara düşmanca hisler besleyen bazı balıkçılar, gerek kıyıdan, gerekse tekneden hedef gözeterek yunusları vurmaya çalışmaktadır. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan talebimiz, bütün balıkçı teknelerinde her türlü yivli/yivsiz, ruhsatlı/ruhsatsız silah bulundurulmasını yasaklaması ve amatör ve ticari maksatlı su ürünleri avcılığı tebliğlerine acilen bu maddeyi eklemesidir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Aydıncık Gökçeada Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (64)

no..:

chp zihniyeti cannakale de elle tutulur adam bulamazsin . . .

19
44
yanıtYanıtla
BüşraaamobilWeb@haberler.com:

Ne kadar zalimsiniz insanlıktan çıkmış hayvana bile denk olamayan aşağılıklar. Hiçbir zararı olmayan böyle sevimli mübarek hayvana bunu nasıl yapabildiniz hiç mi merhametiniz kalmadı. Sizin gibi insanlar olduğu için ben kendimden utanıyorum . Çok şükür ki ALLAH bunların hesabını soracak .

48
0
yanıtYanıtla
yamanmobilWeb@haberler.com:

Pkk yApmistir....

11
30
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

TÜRK MİLLETİ HER TÜRLÜ VİCDANSIZLIK MEVCUT!!!

15
25
yanıtYanıtla
AslanCimbomMobil-IOS:

Yunus vuran insan olmayan varliga hitaben! Lütfen kendine de bir kursun SIK ve o anlamsiz hayatina son ver! Sen bir insan olamazsin asla

40
0
yanıtYanıtla
gozdeMobil-ANDROID:

pis mikroplar

39
0
yanıtYanıtla
SonsuzlukMobil-ANDROID:

Yazıklar olsun vahşi boş beyinliler.

38
1
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

insanlikdan nasiplerini almamislar bunu vuran

39
0
yanıtYanıtla
Ozkan COBAN:

yunusu vurdunda eline ne gecti?????

36
0
yanıtYanıtla
Realite.Mobil-IOS:

Çok yazık vicdansızca...

36
0
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title