Haberler

Yunus Emre Kültür Merkezi Artık Yepyeni

ANKARA (İHA) – Keçiören'de 1994 yılında açılan ve zamanla halkın taleplerine yanıt vermekten uzaklaşan Yunus Emre Kültür Merkezi, Keçiören Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilendi.

Modern iç ve dış tasarımı ile dikkat çeken Yunus Emre Kültür Merkezi, Keçiörenlilere yönelik çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenebileceği hale getirildi. Her yaştan insanın faydalandığı merkez, meslek edindirme kursları (KEÇMEK, KEDEM), eğitime destek birimleri, kütüphane, konservatuvarı ile halkın ihtiyaçlarına karşılık veriyor. 10 bin 600 metrekarelik alana sahip merkezin yenileme planında, 550 kişi kapasiteli düğün salonu, elektronik olarak tam donanımlı simultaneli (çeviri), 350 ve 150 kişi kapasiteli iki konferans salonu, bay ve bayan fitness salonları, kütüphane, müzik atölyeleri, derslikler, sağlık ocağı ve market yer alıyor. Engelli vatandaşlara yönelik düzenlemelerin de hayata geçirildiği yenileme çalışmalarında, engelli danışma merkezi, engelli platformları ve engelli asansörleri de düşünüldü.

Kültür Merkezi'nde bulunan 500 kişi kapasiteli düğün salonu, 15 Nisan 2012 tarihinde hizmete açıldı. Tamamen yenilenen Yunus Emre Düğün Salonu modern yapısı ile eskisine oranla çok daha geniş ve kullanışlı hale geldi. Sahne, ses, ışık ve oturma düzeni değişen düğün salonunda gelin-damat dinlenme odası, bebek odası, mescit ve engelli asansörü de bulunuyor. Kamera sistemi ve klimanın da mevcut olduğu düğün salonunda Keçiörenlilerin kına, sünnet, nişan ve düğün organizasyonları gerçekleştiriliyor.

Merkezde yer alan tiyatro ve konferans salonları, Keçiörenlilerin hem eğitim hem de kültürel ihtiyaçları göz önüne alınarak yenilendi. Son sistem ses ve ışık düzeni, klima, program kaydedici cihaz, projektör cihazı ve perdesinin mevcut olduğu salonların sahneleri de büyütülerek daha kullanışlı hale getirildi. 2 adet kulis odası, mescit ve lavaboların da bulunduğu salonlara ayrıca engelli vatandaşlar için özel asansör yerleştirildi. Tiyatro ve konferans salonları, dernekler, sivil toplum kuruluşları, okullar, kreş ve ana sınıflarına yönelik programlarda da kullanılabiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title