Haberler

Yılmaz: 'Darbe Denilen Hadise Basit Bir Hadise Değil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Güneydoğu'da kazılan çukurların bu darbe girişimiyle bağlantısını da gerçekten ciddi bir şekilde araştırmak durumundayız. Acaba bunlar darbe girişimine götüren kilometre taşlarından biri mi?" dedi.

Genel Başkan Yardımcıları Eker, Yılmaz ve Aktay, Anadolu Ajansı, Associated Press, Al Jazeera Tv, Agence France-Presse, Financial Times, Doğan Haber Ajansı, El Mundo, France 24, Le Figaro, Hürriyet Daily News, Reuters, Sabah Daily News, TRT World, TASS News Agency muhabir ve editörleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi.

"FETÖ barış sürecini sabote etti"

"Barış sürecinde sabotaj ihtimalinden bahsettiniz. Bu çerçevede hükümetin belli adımları olabilir mi? Örneğin operasyonlar durdurulabilir mi? Barış süreci yeniden başlatılabilir mi?" sorusu üzerine, Eker, "Fetullahçı Terör Örgütü Türkiye'nin barış sürecini hep sabote etti. Amacı, Türkiye'yi zora sokmak, Türkiye'nin kendi iç meselelerini barışçı yolla çözme iradesini bir şekilde inkıtaya uğratmaktır. Gerek Oslo gerek Habur gerek Uludere ve benzeri süreçlerde, şimdi geriye dönüp baktığımızda zaman zaman izah edilemeyen, anlaşılamayan noktalar olabiliyor." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün yaptığı sabotajların, devletin tahribatı ve hükümetin politikalarının boşa çıkarılmasıyla ilgili olduğunu vurgulayan Eker, adaletin, bunların cezasını vereceğine işaret etti.

Türkiye-Rusya ilişkileri

Eker, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminden sonra ilk yurt dışı gezisini Rusya'ya yapıyor. Acaba Türkiye, Rusya'ya ABD'den daha fazla mı güveniyor? İlişkiler bu ziyaretten sonra normalleşir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

" Türkiye'nin komşularıyla, Rusya Federasyonu'yla ilişkilerini daha iyi bir noktaya taşımasından daha doğal bir şey yok. Çünkü komşusudur. Komşu iki ülke arasında ticari, iktisadi, siyasi ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinden daha doğal bir şey yok. Bizim aynı zamanda diğer ülkelerle yani gerek Avrupa Birliği gerekse NATO ile savunma, ekonomik ilişkiler anlamında ve siyasi organizasyonda birlikte olduğumuz diğer ülkeler var. 'Bir taraf bitiyor, bir taraf başlıyor' gibi bir şey algılamamak lazım. Yok böyle bir şey. Biz dünyadaki bütün ülkelerle bu manada olumlu, pozitif ilişkileri geliştirmenin gayreti içindeyiz. 24 Kasım'daki uçak düşürme olayından sonra ilişkiler bir nebze gerginleşmişti. Türkiye'nin de Rusya Federasyonu'nun da ticaret ve ekonomisi etkilendi. İki ülke arasında bu diyalog süreci tekrar başladı, Sayın Putin ve Sayın Erdoğan'ın karşılıklı telefonlarla yaptıkları görüşmelerle. Salı günü yapılacak olan ziyarette de bu bir nebze daha ileri gider."

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Türkiye ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ay sonunda Türkiye'ye geleceği yönündeki haberlerin hatırlatılması ve "John Kerry'nin ziyaretine nasıl mukabele edilecek?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Mehdi Eker, "ABD Dışişleri Bakanının Türkiye ziyareti önemli. Dolayısıyla burada hangi ajandada ne konuşulacak ne edilecek? Bizim konuşacaklarımız var, onların söyleyecekleri var. Biz Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gerçekten dost ve müttefik bir zeminde devam etmesini arzu ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Rus uçağını düşüren pilotların tutuklandığı söylendi. Bu pilotlar doğrudan uçağın düşürülmesiyle ilgili mi yoksa farklı açılardan örgütle bağlantısı olduğu için mi tutuklandı?" sorusuna Eker, konunun ayrıntılı bir şekilde incelendiğini, netleştiğinde toplumla paylaşılacağını bildirdi.

"Darbe denilen hadise basit bir hadise değil"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Türkiye'de yakın tarihte yaşanan birçok hadisede, FETÖ'nün izlerinin aranması gerektiğine dikkati çekti.

"Son yaşadığımız darbe girişimi bize açık bir şekilde şunu gösterdi, bu örgüt açık bir şekilde hükümeti devirme hedefiyle hareket eden bir örgüt." ifadesini kullanan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun bir anlık, bir günlük bir olay olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu tür hadiselerin uzun bir hazırlık süreci ve planlama sonucunda gerçekleştirilen hadiseler olduğunu da hepimiz biliyoruz. Darbe denilen hadise basit bir hadise değil. Çok ciddi bir planlama gerektiren, çok sayıda aktörün dahil olduğu bir süreç. Güneydoğu'da kazılan çukurların bu darbe girişimiyle bağlantısını da gerçekten ciddi bir şekilde araştırmak durumundayız. Acaba bunlar darbe girişimine götüren kilometre taşlarından biri mi? Diğer yaşanan hadiseleri de yeniden bu gözle yorumlamak durumundayız."

Cevdet Yılmaz, her bir olayın kendi içinde daha detaylı şekilde analiz edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "FETÖ, Türkiye'de istikrarsızlığı kesinlikle destekledi, bunun için gayret etti. Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini bozmaya çalıştı. Hem içeride çıkardığı karışıklık hem de uluslararası alandaki ilişkilerimize verdiği zararlarla sonuçta hükümeti yıpratmayı ve düşürmeyi hedefledi. En sonunda da başaramayınca doğrudan bir müdahale içine girdi. Dolayısıyla bu örgütün yakın tarihimizdeki birçok ilişkisini yeniden masaya yatırmak hem adli hem de siyasi olarak değerlendirmek durumundayız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Cevdet Yılmaz AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title