Haberler

Yılın En Kısa Ayı İş Sanat'la Doluyor

Güncelleme:

İş Sanat şubat ayında müzikseverlere şölen sunmaya hazırlanıyor

Klasik müziğin ve dünya müziğinin önde gelen isimleriyle seçkin yerli sanatçıların bir araya geldiği İş Sanat, şubat ayında da sanatseverlere özgün projelerden oluşan bir program sunuyor. İş Sanat'ın şubat programı klasik müzikten dünya müziğine, şiir dinletilerinden tiyatroya uzanan zengin bir içeriğe sahip.

Şubat ayında kemanın iki usta icracısı Maxim Vengerov ve Frank Peter Zimmermann, Polonya Oda Orkestrası ve Württemberg Oda Orkestrası ile sahne alacak. İş Sanat'ın ilgiyle takip edilen dünya müziği serisinin şubat ayındaki konuğuysa Flamenko'nun yıldız ismi Estrella Morente olacak. İş Sanat, yerli sanatçıları ağırladığı konser serisinde bu kez Karadeniz'in sevilen isimleri Sunay Akın ve Volkan Konak'ı aynı sahnede buluşturacak. Büyük ilgi gören aşk şiirlerinden seçmeler dinletisinin yenilenmiş versiyonu, sömestr tatilinde gerçekleşecek iki çocuk etkinliği Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti ve Milli Reasürans'ta gerçekleşen Parlayan Yıldızlar konseri de İş Sanat'ın çok yönlü etkinlikleri arasında.

Çocukların sömestr tatili İş Sanat etkinlikleriyle renklenecek

İş Sanat'ta, sömestr tatili Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile başlıyor. Grimm Kardeşlerin klasikleşen masalı Yavuz Pekman uyarlaması ile yönetmen Işıl Kasapoğlu'nun gözünden bambaşka bir müzikale dönüşüyor.

Dördüncü yılına giren müzikalde Pamela Spence kötü kraliçeyi canlandırırken, Semaver Kumpanya'dan tanıdığımız Merve Dizdar, Pamuk Prenses rolüyle karşımıza çıkıyor. Ünlü oyuncu Serkan Keskin ise Pamuk Prenses'in cücelerinden yaşlı ve huysuz cüce rolünde izleyiciyi güldürüyor.

"Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" yenilikçi yorumuyla küçüklerin hayal dünyasını zenginleştirirken, büyüklere özlediği duyguları yeniden yaşama fırsatı sunuyor. İş Sanat, minik sanatseverleri, 2 Şubat Pazar günü bu müzikli serüvene bekliyor.

Flamenko'nun esmer yıldızı İş Sanat Sahnesi'nde

2014'ün ilk dünya müziği konseri 6 Şubat'ta Flamenko'nun buğulu sesi Estrella Morente ile başlıyor. Efsanevi Flamenko sanatçısı Enrique Morente'nin kızı olan Estrella Morente ailesinden ve genlerinden gelen müzikal mirası çok yukarılara taşıyacağının sinyallerini 17 yaşındayken Madrid'de çıktığı ilk konserde vermişti. Mi Cante y Un Poema isimli ilk albümü ile platin satış statüsü yakalayan sanatçı, eklektik tarzdaki ikinci albümü Calle del Aire ile de altın satış statüsü yakaladı. Bugün İspanya'nın en sevilen sanatçılardan biri olan ve 1 Latin Grammy ve 2 Premio Amigo adaylığı bulunan sanatçı aralarında Ondas ve Altın Mikrofon Ödülü'nün bulunduğu çok sayıda ödülün de sahibi

Müzikallerin ve operanın seçme eserleri "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" ile İş Sanat'ta

Türkiye'nin birçok şehrinde 200'den fazla temsil gerçekleştiren "Öylesine Bir Dinleti" adlı müzikal oyunun minik sanatseverler için uyarlanan versiyonu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" bir kez daha İş Sanat'ta sahneleniyor. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik yazılan oyun hem çocukları tiyatro, opera, bale ve klasik müzik gibi sanatın farklı dallarıyla tanıştırmayı hem de eğlendirerek çocukların hoşça vakit geçirmelerini amaçlıyor.

Murat Göksu'nun yazıp yönettiği oyuna Ece Göksu piyanosuyla eşlik ediyor. Oyunda Nazlı Deniz Boran, Deniz Likos, Ahmet Baykara, Zafer Erdaş ve Gökhan Ürben rol alıyor.

Opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryaların miniklere teatral bir anlatımla sunulduğu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" 9 Şubat Pazar günü İş Sanat'ta sahnelenecek.

İş Sanat Maxim Vengerov yönetimindeki Polonya Oda Orkestrası'nı ağırlıyor

Klasik müzik dünyasının seçkin topluluklarından Polonya Oda Orkestrası, kemanın usta icracısı Maxim Vengerov'un dinamik şefliğinde İş Sanat sahnesinde İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. 1972 yılında kurulan ve Gidon Kremer'den Yehudi Menuhin'e uzanan yıldız solistlere eşlik ettiği performanslarıyla uluslararası müzik çevrelerinde dikkat çeken topluluk Kennedy Center, Albert Hall, Lincoln Center gibi dünyanın en saygın salonlarında konserler verdi. 11 Şubat Salı akşamı gerçekleşecek konserde Mozart ve Çaykovski'nin eserleri çalınacak.

Karadeniz'in coşkun sularında müzik ve edebiyat buluşması

Türk Edebiyatı'nın modern meddahı olarak nitelendirilen Sunay Akın ve Karadeniz müziğinin en önemli figürlerinden Volkan Konak, çok özel bir projeyle İş Sanat'ta bir araya geliyor. Yazar ve araştırmacı Sunay Akın'ın kendine özgü tarzıyla anlatacağı hikâyelere, kuzeyin oğlu Volkan Konak'ın seslendireceği şarkılar eşlik edecek. İkilinin sıcak ve samimi sohbetlerine de şahit olmak isteyenleri 13 Şubat Perşembe günü İş Sanat'a bekliyoruz.

Modern şiirimizin usta isimlerinden aşk şiirleri

İş Sanat ile özdeşleşen şiir dinletileri bu sezon Sende Ben İmkânsızlığı Seviyorum başlıklı aşk şiirleri seçkisiyle başlıyor. Atilla Birkiye'nin düzenlemesiyle sahnelenen dinletide modern şiirimizin usta kalemleri Ahmed Haşim, Nazım Hikmet, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cahit Sıtıkı Tarancı, Orhan Veli, Özdemir Asaf, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cemal Süreya, Edip Cansever, Turgut Uyar gibi isimlerin dizeleri Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin ve Hakan Gerçek'in yorumlarıyla hayat buluyor. Dinleti, Deniz Likos ve Hüseyin Likos'un seslendireceği şarkılar eşliğinde sanatçı lokalinin canlandırıldığı bir sahne düzeninde gerçekleşecek. Bu etkinliği kaçırmak istemeyen şiir tutkunları 17 Şubat Pazartesi gününü ajandalarına not edebilirler.

Genç duayen kemancı Frank Peter Zimmermann Mozart'tan eserler seslendirilecek

Repertuarı ve müzikalitesiyle müzik otoritelerinin övgüyle bahsettiği Württemberg Oda Orkestrası İş Sanat sahnesine konuk olacak. Gecede topluluğa, BBC Müzik Dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi kemancılardan biri olarak gösterilen ve Mozart'ın yapıtlarına getirdiği dinamik yorumlarla tanınan Alman keman virtüözü Frank Peter Zimmermann eşlik edecek. Bugüne kadar New York Filarmoni, Boston Senfoni, Berlin Filarmoni gibi dünyanın önde gelen topluluklarıyla sahne alan Zimmermann, müzikteki üstün başarılarından dolayı 2008 yılında Federal Almanya Liyakat Nişanı'na layık görüldü. Mozart'ın keman konçertolarının seslendirileceği konser, 18 Şubat Salı günü İş Sanat'ta.

Millî Reasürans'ta bir yldız daha parlıyor

İş Sanat, yetenekleriyle gelecek vaat eden genç müzisyenleri müzikseverlerle buluşturduğu Parlayan Yıldızlar serisinde genç bir yeteneği ağırlıyor. İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisinin şubat ayındaki konuğu çellist Ülker Tümer olacak. Bach, Beethoven, Brahms ve Schumann eserlerini seslendirecek genç sanatçıya piyanoda Can Okan eşlik edecek 20 Şubat Perşembe günü gerçekleşecek konser Millî Reasürans Konser Salonu'nda ücretsiz olarak izlenebilir.

Soylu Ailesinden Parlayan Yıldızlar'a Meriç Soylu Ödülü

Milli Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar Serisi'nde sezonun en parlak yıldızına, geçtiğimiz yıl genç yaşta aramızdan ayrılan Meriç Soylu'nun ailesi "Meriç Soylu Ödülü"nü verecek. Meriç Soylu, 2006 yılında başladığı İş Sanat Yönetmenliği görevini vefat edene kadar başarıyla sürdürdü, vizyonu ve müzik tutkusuyla her sezon İş Sanat sahnesinde birçok önemli konsere ve yenilikçi projeye imza attı. Soylu ailesi Mayıs ayında Millî Reasürans'ta Parlayan Yıldızlar Serisinin 8 Mayıs'taki son konserinin ardından verilecek ödül ile Meriç Soylu'nun adını yaşatmayı ve genç yeteneklerin sanat hayatlarında attıkları bu ilk adımlarında destek olmayı arzuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karadeniz Polonya Maxim Meriç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title