Haberler

Yıldırım'dan Avrupa'ya Kültür Elçisi

Güncelleme:

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi adına UNESCO'da kültür elçiliği yapacak Recep Peker'i makamında ağırladı.

Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Külliyesi ile UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne 3 başlıkta girerek dünyada ses getiren Yıldırım İlçesi; Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'nin katkılarıyla adını duyurmaya devam ediyor. Yıldırım Belediyesi adına UNESCO'da kültür elçiliği yapacak Recep Peker'i makamında ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İtalya başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Yıldırım adına kültür elçiliği yapacak Recep Peker, kültürel zenginliğimizi yapacağı çalışmalar ile tüm dünyaya bir kez daha gösterecektir" dedi.

'ECDAT MİRASI, KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİMİZDİR'

Yıldırım'ın ecdat mirası olan kültürel zenginliklerinin tüm dünya tarafından büyük bir saygı gördüğünü belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi ve Yıldırım Külliyesi ile UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 3 başlıkta giren ender merkezlerden biriyiz. Geçekleştireceğimiz bu kültürel çalışma ile medeniyetin beşiği Yıldırım'ı, geleceğe daha sağlam temellerle taşıyacağız" diye konuştu. Kültür elçisi Recep Peker'in dünya mirasları üzerine yapacağı izlenimlerin kentsel dönüşüm projesine de büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Edebali, "Yıldırım'a çağ atlatacak dönüşüm projemizde, tarihsel miraslarımız büyük önem taşıyor. Bu sebeple Avrupa'da yapılacak izlenimler, dönüşüm projemizde bize olumlu referanslar sağlayacaktır" şeklinde görüşlerini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Cumalıkızık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title