Haberler

Yılbaşında Orta Avrupa Keyfi

Avrupa'yı gezmenin en büyük avantajlarından biri ülke sınırlarının birbirine son derece yakın olması. Türkiye'de bir şehirden başka bir şehre gidebileceğiniz sürede Avrupa'da ülke değiştirilebiliyor. Avrupa Birliği dolayısıyla ülkeler arasında sınırların ve dolayısıyla sınır kontrollerinin olmaması ülkeler arası geçişi kolaylaştırıyor.

Avrupa'da ülkelerin birbirine yakın olması en çok gezgincilerin işine yarıyor. Ülkelerin yakın olması sayesinde kısa bir sürede birkaç ülkeyi birden gezebilirsiniz. Buna en iyi örnek Orta Avrupa. Anı Tur'un düzenlediği Orta Avrupa Turları ile Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya ve Avusturya'yı bir hafta gibi kısa bir süre içinde dolaşmanız mümkün.

Orta Avrupa Turları ile görülecek başlıca şehirler yukarıda bahsettiğimiz ülkelerin başkentleri olan Prag, Budapeşte, Bratislava ve Viyana. Prag ve Viyana Turları ile bu şehirleri ayrı ayrı gezme şansına sahip olabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti olan Prag Orta Çağ'dan fırlamış bir masal kenti gibi. Devasa heykeller, köprüler, daracık taş sokaklar, şirin evler, görkemli katedraller ve ünlü Astronomik Saat Kulesi ile kendinizi bir masalın içinde gibi hissedebilirsiniz. Orta Avrupa Turları düzenleyen tur şirketlerinin pek çoğu ekstra bir turla Çek Cumhuriyeti'nin şehirlerinden biri olan Karlovy Vary'e de götürüyor. Mutlaka görmeniz gereken bu güzel şehir kaplıcaları ile ünlü. Şehrin isminin anlamı da Karl'ın Banyosu demek zaten. Ortasından geçen nehrin iki yakasına inşa edilmiş şirin evleri ile Prag'dan aşağı kalır yanı olmayan bu şehir aynı zamanda Atatürk'ün tedavi için geldiği bir şehirdir. Onun kaldığı otelin girişinde isminin yazılı olduğu plakayı görebilirsiniz. Çek Cumhuriyeti'nde katılabileceğiniz bir diğer ekstra tur ise Dresden Turu. Almanya'nın bir şehri olan Dresden barındırdığı sanat eserleri ile ünlüdür.

Orta Avrupa gezinize Prag'dan başladıysanız bir sonra durağınız Viyana olacaktır. Viyana'ya giderken ekstra olarak düzenlenen Bratislava Turu'na katılarak bir başkent daha görebilirsiniz. Adeta bir sanat şehri olan şık ve zarif Viyana'da Opera Binası, Parlamento Binası, Schönbrunn Sarayı ve çeşitli müzeler görebileceğiniz yerler arasında. Ekstra olarak düzenlenen Viyana Ormanları Turu ile Mayerling, Seegrotte ve Baden'i görmeniz mümkün.

İki yakalı olması açısından İstanbul'a benzeyen Budapeşte taşıdığı tarihi izlerle görkemli bir şehir. Buda ve Peşte yakalarını ayıran Tuna Nehri belki de en güzel Budapeşte'de akar. Tuna'nın üstünden şehri izlemek ise ayrı bir keyif. Hala savaşın izlerinin görüldüğü şehirde nereye giderseniz gidin görkemli eski binalar var. Bazı binaların üstünde ise kurşun deliklerini görmek mümkün. Şehrin Buda tarafında bulunan kale mutlaka görülmesi gereken yerlerden ve büyük bir ormanlık alanın içinde bulunan Vajdahunyad Kalesi de görmeniz gereken yerler arasında.

Anı Tur'un yılbaşı turlarına katılarak mükemmel bir tatil yapmak isterseniz siz de hemen rezervasyon yaptırın.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Çek Cumhuriyeti Orta Avrupa Türkiye Viyana Basın Bültenleri Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title