Haberler

Yetiştirme Yurdunda Kalan Çocukların "Altın" Hedefi

Güncelleme:

SHÇEK'e bağlı yetiştirme yurtlarında kalanlara yönelik yürütülen projede haltere başlayan çocuklar turnuvalarda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, yetiştirme yurtlarında kalan çocukların spora kazandırılması için hayata geçirdikleri projeyle 100'ün üzerinde sporcuyu eğitmeye başladıklarını belirterek, "Bizim sporcuya, o çocuklarımızın da şefkate, ilgiye ve meşgaleye ihtiyacı var. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarken, ülkemize altın madalya getirecek, bayrağımızı göndere çektirecek sporcu da yetiştirmiş olacağız" dedi.

Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde dünya spor tarihine Türkiye'nin ismini altın harflerle yazdıran halter sporunda altyapıya gereken önemin verilmediğini üzülerek gördüklerini söyledi.

Altyapıya önem verip halter sporunu yaymaya gayret ettiklerini dile getiren Taşpınar, 2012'de Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak protokolünün ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurtlarında kalanlar arasında sporcu yetiştirmeye başladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimizde Ankara Sincan SHÇEK'te başlatılan halter branşını da yaygınlaştırmayı hedefledik ve ilk etapta 6 ilimizdeki çocuk yuvasında projeyi hayata geçirdik. SHÇEK idarecileri ve çocuklarımız bu projeden son derece memnunlar. Proje kapsamında tüm SHÇEK'lere antrenman ve halter malzemesi verdik, gerekli tüm desteği de vermeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz olimpiyat ikincisi Sibel Özkan, SHÇEK'lerden seçilen bir sporcumuz. Yine iki yaşında yurtla tanışan milli haltercimiz Emrah Aydın da haltere Sincan Yetiştirme Yurdu'nda başladı ve 2 yıllık halter hayatını ulusal ve uluslararası madalyalarla süsledi, son olarak Avrupa üçüncüsü oldu. Yani SHÇEK'lerde kabiliyetli sporcularımız var. Bizler de 'sporcularımızın sayısı neden artmasın, neden daha çok madalya almayalım' diyerek çocuk yuvalarımıza yöneldik ve bunu severek yaptık. Bizim sporcuya, o çocuklarımızın da şefkate, ilgiye ve meşgaleye ihtiyacı var. Çocuk yuvalarındaki çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarken, diğer taraftan ülkemize altın madalya getirecek, bayrağımızı göndere çektirecek sporcu yetiştireceğiz. Şu ana kadar yurtlarımız sayesinde 100'ü aşkın sporcuya ulaştık."

"YURTTA KALAN 15 GENÇLE HER GÜN 3 SAAT ÇALIŞIYORUZ"

Sincan Yetiştirme Yurdu'nda görevli antrenör Mustafa Kavukçuoğlu da yurtlarda kalan çocukları sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan spor yoluyla kurtardıklarını vurguladı.

Yetiştirme yurdundaki faaliyetlerinin ilk olarak Sincan'da başladığına değinen Kavukçuoğlu, "Yurtta kalan 15 gençle her gün yaklaşık 3 saat yaptığımız antrenmanlarda çocuklarımızın son derece gayretli ve istekli olduklarını görmek, bu sporun yeniden şahlanacağının haberini veriyor. Çocuklarımızın ilgi ve şefkatle buluşmalarının yanında enerjilerini harcayabilecekleri, kendilerine bir hedef koyarak başarılarla mutlu olabilmelerine imkan sunan Federasyonumuza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

AYNI YURTTA KALAN 3 KARDEŞ DE HALTERCİ

Sincan Yetiştirme Yurdu'nda bu sporu yapan 3 kardeş de şampiyonalara katılmaya başladı. Üç kardeşin ortancası 15 yaşındaki Fehmi Işık, bir yıl önce yurttaki arkadaşları sayesinde halterle tanıştığını ve 56 kilogramda Ankara il birinciliği ile Türkiye beşinciliği elde ettiğini aktardı.

Halter sayesinde birçok ili gezme imkanı bulduğunu, yeni arkadaşlıklar edindiğini dile getiren Işık, "Özellikle kötü alışkanlıklardan kurtuldum. Kendime hedef koydum. 2015'de Avrupa Şampiyonası'na katılıp derece elde etmek istiyorum. Bunun için de çok çalışıyorum. Bir yıl önce hiçbir amacım ve hedefim yokken şimdi videolarını izleyerek tanıdığım ağabeylerim Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu ve Taner Sağır gibi olmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Abdullah Işık (14) ise haltere 6 ay önce ağabeyi sayesinde başladığını, Ankara'da dereceler elde ettiğini, yetiştirme yurdundan çıkan halter sporcuları Emrah Aydın gibi Avrupa şampiyonu olmak, Sibel Özkan gibi olimpiyatlarda madalya almak istediğini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

türkiye sincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title