Haberler

Yeşil Bursa'nın Bahar Sayısı Çıktı

Güncelleme:

Birbirinden ilginç araştırma, inceleme, röportaj ve konulara yer veren Yeşil Bursa'nın bahar sayısı yine dopdolu.

Araştırmacı Şaban Yalazı'nın yoğun emekle hazırladığı 'Karacabey'in Eski Rum Köyleri' adlı özgün inceleme yazısı çok ilgi çekici detaylar sunuyor.

Eğitimci-Yazar Numan Kartal, 5. sayıda büyük yankı uyandıran 'Milos Kırımı' adlı yazısından sonra, bunun bir benzerini İnegöllü bir gazinin dilinden 'Kafkas Cephesi ve Batı Cephesi' adıyla anlatıyor.

Araştırmacı-Yazar Hüseyin Genç, İznik, Gemlik ve Mudanya'nın Yunan işgalinden kurtarılmasını sağlayan Deli Halit Paşa'yı tanıtıyor.

Edebiyatçı-Yazar Bahtiyar Sipahioğlu, Çanakkale Savaşı'nın edebiyata yansıyan yönlerini ele alıyor.

Gemlik'te Demokrat Parti'nin ilginç kuruluş hikayesi ve anılar, Eğitimci-Yazar Naci Pehlivan'ın kaleminden.

Arkeolog Fikret Alkan, Bursa'daki Prehistorik (tarih öncesi) köylerde bulunan kalıntılarla ilgili değişik bilgiler paylaşıyor.

Kent Tarihi Araştırmacısı Fevzi Şen, Bursa'nın eski hanlarını ve özelliklerini aktarıyor.

Balkan Araştırmacısı Alaaddin İsmailoğlu, Balkan halklarının Müslüman Türklere olan yaklaşımını farklı bir bakış açısıyla irdeliyor.

Kütüphaneci-Yazar Nezaket Özdemir; Ahmet Hamdi Tanpınar'ın '5 Şehir' adlı eserini, yabancı bir yazar gözüyle değerlendiriyor.

Osmanlı'nın musiki ve sohbet geleneğinin mirası olan Gezek kültürüne dair, Bursa Dostlar Gezeği üyeleriyle yapılmış bir röportaj ve
Dr. Galip Uzunca'nın eski Bursa'ya ve Nazım Hikmet'e dair anlattıkları, ilgiyle okunacak konular…


Kaynak: Bültenler / Güncel

Karacabey Gemlik Kartal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title