Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Kepez Belediye Başkanı ve AK Parti Kepeze Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesine tarım alanı probleminin çözümü, kat artışı, semt pazarı ve sağlık tesisi müjdesi verdi.

Kepez Belediye Başkanı ve AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Şelale Mahallesi Hasret, Altıntepe ile Hastel sitelerinin önündeki Atatürk Caddesi'nde ve Altıayak Mahallesi Arılar Caddesi'nde düzenlenen açık hava toplantılarına katıldı. Eşi Ayşe Tütüncü'nün de eşlik ettiği toplantılarda konuşan Başkan Tütüncü, Varsak'ın, 35 yıllık belediyecilik tarihi boyunca almadığı hizmetleri, kendi dönemlerinde aldığını söyledi.

Varsak'ı güzel bir yerleşim yeri haline getirdiklerini belirten Tütüncü, "Bulvarların, asfaltın, parkların, kaldırımların, sosyal tesislerin, kamu yatırımlarının en güzelini Varsak'ta yaptık. Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ni açarak Varsak'ta kültür ve sanat etkinliklerini yapılabilir hale getirdik. Eski belediye binasını meslek edindirme kursu olarak düzenledik. Şimdi AKMEK Varsak Şubesi'nde her yıl 2 bine yakın ev hanımı meslek ve sanat eğitimi alıyor. İlçe genelinde 4 tane yaptığımız çadır tarzı spor salonlarından bir tanesini Varsak'a inşa ettik. Veterinerlik hizmet binamız da Varsak'ta hizmete girdi. İçerisinde Antalya ilk olan tam olimpik kapalı yüzme havuzu ile masal parkının olduğu 20 milyon lira bütçeli Kepezpark Varsak projesini de bölgeye armağan ettik. Kepezpark Varsak ile bölge Antalyalıların çok önemli bir uğrak yeri haline geldi. Proje ile Varsak'ı cazibe merkezi oldu" dedi.

SAĞLIK TESİSİ MÜJDESİ

Başkan Hakan Tütüncü, "Yüzme havuzu yapacaklarına hastane yapsalardı."eleştirisine ise şu cevabı verdi: "350 yataklı devlet hastanesinin yapımı, Varsak'a 1,5 kilometre uzaklıkta Sütçüler bölgesinde başladı. Hastanenin temeli de önümüzdeki günlerde atılacak. Benim Varsaklı kardeşlerim, 5 yıldızlı otellerdeki gibi bir yüzme havuzunu kullanmaya, 5 yıldızlı oteldeki gibi bir spor salonunu kullanmaya layık değiller mi?" diye konuştu.

Varsaklılalara, sağlık tesisi müjdesi de veren Başkan Hakan Tütüncü, Meclis Üyesi Mehmet Yarbaş'ın desteği ve devlet eliyle Varsak Karşıyaka Mahallesi'nde yapılan binanın içerisinde aile sağlığı merkezi ile ağız ve diş sağlığı merkezi açılacağını kaydetti.

İMAR VE KAT ARTIŞI SÖZÜ

Varsak'ta, 7 mahallede tarım alanına dönüştürülen imarlı parsellerin sıkıntısını çözemediklerini kaydeden Başkan Tütüncü, "Çözemedik çünkü 25 bin ölçekli ve 5 binlik ölçekli planlarda önemli değişikliklerin yapılması gerekiyordu. Ankara'da bir evrak memuru gibi dolaşarak 2011'de imar planının yapılması için gerekli olan tarım raporunu ve kamu yararı kararlarını aldık ve kararları planları yapması için Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettik. Ancak Büyükşehir, imarı revizyonunu yapmak için 3 yıl bekledi ve 2013'ün Aralık toplantısında bir plan revizyonunu meclisten geçirdi. Tarım alanına dönüştürülen imarlı parsellerin, bir kısmının sorununu çözüp, diğer bölümleri tarım alanı olarak bıraktığı için 25 binlik plana çekimser oy verdik. 25 binlik plan yapıldı ama 5 binlik ve binlik planların da yapılması gerekiyor. Biz Varsak'ın tarım alanı probleminin tamamı çözülsün istiyoruz. Büyükşehir'i, AK Parti adayı Menderes Türel'in kazanması halinde, tarım alanına dönüştürülen imarlı parsellerin tamamını kapsayacak imar düzenlemesini kısa sürede yapacağız."

Bugüne kadar 17 mahallede kat artışı yaptıklarını aktaran Başkan Hakan Tütüncü, tarım alanı problemini çözdükten sonra Varsak'ın genelinde 5 kata kadar kat artışı yapacaklarının sözünü de verdi.

Yeni dönemde Kepez'i, Varsak'ı şaha kaldıracak projeler yapacaklarına işaret eden Tütüncü, "Bugüne kadar kim sözlerini yerine getirmişse onun yanında olun. Varsak Belediyesi, Varsak olalı en güzel hizmeti bizim dönemizde aldı. Benim Varsaklı çocuklarım, yavrularım doğru, düzgün parkın ne olduğunu bilmezdi. Benim Varsaklı kardeşlerim sıcak asfalt nedir bilmezdi. Bugüne kadar bölgede arsa satılırdı, 1 metre asfalt yapılırdı. İşte biz Varsak'ı bu makus talihinden geri döndürdük."

Tütüncü, Altıayak Mahallesi'ne güzel bir semt pazarı inşa edeceklerinin de müjdesini verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Ak Parti Varsak Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title