Haberler

Yenimahalle'de Son İftar

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan boyunca düzenlemiş olduğu etkinliklerin sonuncusunu Yenimahalle Ragıp Tüzün Parkı’nda gerçekleştirdi.

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan boyunca düzenlemiş olduğu etkinliklerin sonuncusunu Yenimahalle Ragıp Tüzün Parkı'nda gerçekleştirdi.

Ramazan boyunca 170 bin kişiye iftar veren belediye son iftarında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i ağırladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile etkinlik alanına gelen Taşdelen, davetinden dolayı Yaşar'a teşekkür ederken, Yenimahalle halkıyla da yakından ilgilendi.

Ramazan'ın son gününde Yenimahalle Ragıp Tüzün Parkı'na kurulan etkinlik alanında 3 bin kişi iftar yaptı. Yenimahallelilere Yaşar ve Taşdelen'in yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Çankaya ve Yenimahalle meclis üyeleri de eşlik etti. Kocatepe Cami İmamı İsmail Coşar'ın sesinden Kuran dinletisiyle başlayan iftar yemeğinde semazenler eşliğinde ilahiler okundu.

Misafirleriyle yakından ilgilenen Yaşar, Taşdemir ile de dostluk pozları verdi. Yaşar, "Son iftarımızı ana mahallemizde, sizlerle yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu davetimize geldiklerinden dolayı başta Alper Taşdemir'e daha sonra bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum. Ramazan boyunca sizlere geleneksel Ramazan eğlencelerini yeniden yaşatmak istedik. Sizleri eskiye götürebildiysek ne mutlu bizlere. Bu bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Ramazan boyunca 16 ayrı noktada verilen iftar yemeklerinin yanı sıra 3 ayrı noktada da iftar çadırı kurularak 170 bin kişi Ramazan bereketini birlikte yaşadı. Engelli ve yardıma muhtaç olan vatandaşları da unutmayan Yenimahalle Belediyesi, gezici iftar çadırıyla 18 bin kişiye de evlerine kadar giderek yemek dağıttı. Vatandaşlar iftarlarını yaparken, Hacivat-Karagöz'den meddaha, kukla gösterilerinden yarışmalara, fasıllardan animasyonlara, sihirbaz gösterilerine kadar unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazan eğlencelerini yad ederek düzenlenen eğlencelerle de Ramazan'ın coşkusunu hep birlikte yaşadı.

İftar çadırlarında da her türlü konforu düşünen Yenimahalle Belediyesi, artan yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşlar için iftar çadırlarında klima ve iftar saatlerini takip etmeleri için de her çadıra LCD ekran televizyon koydu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Çankaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title