Haberler

Yenimahalle'de Kurban Çadırları Kurulmaya Başladı

Yenimahalle Belediyesi tarafından Kurban Bayramı hazırlıkları hızla devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi tarafından Kurban Bayramı hazırlıkları hızla devam ediyor. Başkent'in en büyük ve modern kurban satış ve kesim alanı Yakacık'ta çadırlar kurulmaya devam ederken, ilk kurbanlıklar da alana getirildi.

350 çadır kapasiteli Yakacık kurban pazarında şu ana kadar satışı yapılan 273 çadırda 10 bin adet büyükbaş, 6 bin adet küçükbaş hayvan görücüye çıkacak. Kalan çadır yerlerinin satışı devam ederken, alanda hazırlıklar da devam ediyor. Belediyeye ait kesim alanlarında kurban kesecek vatandaşlar, Yakacık kurban pazarının yanı sıra Andaç pazar yeri, Ergazi pazar yeri, Çamlıca Mahallesi pazar yeri, Şentepe pazar yeri, Demet pazarı, Turgut Özal Pazar yeri, Serhat pazar yerinde rahatlıkla kurbanlarını kesebilecek. Her ayrıntı düşünülerek hazırlanan Yakacık kurban kesim ve satış yeri, vatandaşlara modern ve konforlu bir hizmet verecek. Bu yıl 350 çadırın yer alacağı alanda kurulacak elektronik kantarlar, vatandaşların hizmetinde olacak. Bayram süresince otomatik kesimhaneler vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak.

Yenimahalle Belediyesi tarafından kurulacak olan 9 adet otomatik kesimhanede 5 dakikada kesilecek kurbanlıklar, vatandaşlara poşetler içinde teslim edilecek. Kurbanlıklar modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından kesilirken, belediyeye bağlı temizlik ekipleri de gün boyu alanda temizlik yapacak. Yenimahalle Belediyesi, Yakacık kurban kesim ve satış yerinde vatandaşların trafik sorunu yaşamamaları için bir dizi önlem alacak. Özel araçların alana girmesi belediye ekipleri tarafından engellenecek ve vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile taşınacak.

ÖZEL MÜLKİYETLERDE KESİM YAPACAKLARIN DİKKATİNE

Özel mülklerde ise kesim yerinin beton asfalt gibi sızdırmaz malzemeden olması gerekiyor. Akan kanın toprağa dağılmasını önlemek için üzerinin hemen toprakla kapatılması ve gerektiğinde kireçlenmesi gerekiyor. Kurbanlardan çıkan kullanılmayacak işkembe ve diğer atıkların sızdırmaz, dayanıklı yüksek polietilen siyah torbalara konulduktan sonra ağzı iyice bağlanarak, belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek. Kesim sonunda kesim alanı kanlı ve kirlenmiş bırakılmayacak, kan izi kalmayacak şekilde temizlenecek ve gerekirse kireçlenecek. Kurban derilerinin taşınması esnasında kan sızmasına engel olunacak ve çevre kirliliğine neden olunmayacak.

Vatandaşlar, kurbanla ilgili talep ve şikayetlerini ise 0312 315 40 13 ve 0312 526 22 90 numaralı telefonlardan Zabıta Müdürlüğü'ne yapabilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Kurban Bayramı Çamlıca Yakacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title