Haberler

Yenimahalle'de Evde Muayene Dönemi

Yenimahalle Belediyesi, evde tedavi hizmeti ile ihtiyacı olan hastanın ayağına sağlık hizmeti götürüyor.

Muhtaç, engelli, 65 yaş üstü ve sağlık hizmeti almak için sağlık kuruluşlarına gidemeyecek durumdaki tüm Yenimahalleliler için evde tedavi hizmeti uygulaması başladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi hastalara hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilecek. Sağlık hizmetlerinin doğrudan yerel yönetimlerin sorumluluğunda olmamasına rağmen belediyelerin gücü ölçüsünde bu konularda çalışma yürütmesi ve katkıda bulunması gerektiğine inandığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Benim için halk sağlığı birinci önceliktir" dedi.

Yerel yönetimin insan odaklı hizmet olduğunu belirten Yaşar, "İnsan için eğitim ve sağlık temel haktır. Sağlık alanında önemli çalışmalar yaptık. Hayırsever vatandaşlarımız ile birlikte sağlık ocakları açarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim ettik. Şimdi vatandaşlarımız evde tedavi hizmeti uygulamamız ile evlerinde tedavi görebilecek. Belediye imkanlarımız çerçevesinde Yenimahalle halkı için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

DOKTOR AYAĞINIZA GELİYOR

Uzman doktorlar, Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün 526 24 05 nolu numarasını arayarak, evde sağlık hizmeti talebinde bulunan vatandaşların evlerine giderek hasta takibi başlatacak. Yapılan muayenelerin ardından hastaların periyodik olarak takibi gerçekleştirilecek. Ekip doktorunun konsültasyon istediği durumlarda dahiliye, genel cerrahi ve romatoloji alanlarındaki uzman doktorlar devreye girecek.

Evde Sağlık Hizmeti Ekibi'nde bir doktor, 2 hemşire ve acil tıp teknisyeni bulunuyor. Hiçbir ücret alınmaksızın yapılan hasta muayenesi, yaşlı, yatalak ve felçli bakımı, yatak yarası bakımı, serum takılması, pansuman, enjeksiyon, sonda değişimi ve şeker, tansiyon takibi yapılabilecek. Evde sağlık hizmetinde yaşlı, yatalak, engelli, yatağa bağımlı engelli, kimsesiz ve obezite hastalarına muayene ve tedavide öncelik tanınacak. Ayrıca hastaların hastaneye gitmeleri gerektiği durumlarda bölge devlet hastanelerine nakilleri de sağlanacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title