Haberler

Yenimahalle'de Engelleri Kaldıran İftar

Engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek ve sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlamak için çalışmalar yapan Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle Kent Konseyi ile ortaklaşa engelli vatandaşlar için iftar yemeği düzenledi.

Yenimahalle Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi'nde düzenlenen ve Ankara genelinde 2 bin engelli vatandaşın katıldığı iftar yemeğine, engelli ve engelli ailelerinin yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekilleri Gülsün Bilgehan, Levent Gök, CHP eski Milletvekili Muzaffer Remzi Kurtulmuşoğlu, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Yenimahalle Kent konseyi Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve CHP Engelliler Üst Kurul Üyesi ve İç Anadolu Bölge Temsilcisi Cemal Kaman katıldı.

Semazen gösterileriyle ve ilahilerle başlayan iftar yemeğinde, Yenimahalle Belediyesi işitme engelli vatandaşları da unutmadı. Konuşmalar işaret dili çevirmeni tarafından işitme engellilere anlatıldı. Kukla, tahta bacak, Hacivat-Karagöz ve yarışmalarla eğlenen vatandaşlar, şarkılara da eşlik etti.

"ENGELLİLERİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMA HEDEFİNDEYİZ"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Engelliye acıyan ve maalesef onlardan yararlanmak isteyen bir toplum anlayışından geliyoruz. Bu anlayış bugün değişmişse ve sağlıklı vatandaşlar gibi engelli vatandaşlar da eşit haklara sahip olmuşsa, bunu herkese eşit haklar veren, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz" dedi.

Geçen 5 yıl içerisinde Yenimahalle Belediyesi olarak engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için birçok çalışma yaptıklarını belirten Yaşar, "Engelli derneklerine desteklerimiz her zaman devam ediyor. Turgut Özal Mahallesi'nde de hizmete açacağımız "Umut Evi" engellilerin hayatına anlam katacak" ifadelerini kullandı.

ENGELLİ HATTI 24 SAAT HİZMET VERECEK

Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Adnan Keskin ise "Bu benim Kent Konseyi Başkanlığı'ndaki ilk organizasyonum. Bugün vermiş olduğumuz iftara yoğun katılımın olması beni çok mutlu etti. Bu tür organizasyonları sürekli yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Engelli vatandaşlar için 24 saat arayıp yardım isteyebilecekleri bir telefon hattı düşündüklerini ve en yakın zamanda faaliyete geçireceklerini söyleyen Keskin, desteklerinden ötürü Yaşar'a da teşekkürlerini sundu.

Engelliler adına konuşma yapan, kendisi de görme engelli olan Avukat Olgun Yılmaz da "En büyük görev ailelere düşüyor. Aileler engellilerine güvenip onları eve hapsetmemelidirler. Biz eğer kısıtlanırsak engelleri aşamayız. Onları serbest bırakın, özgür bırakın" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Adnan Keskin Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title