Haberler

Yeni Türkiye Yolunda Söyleşisi

Güncelleme:

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "77 milyon insanın kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde, yaşanılan bir Türkiye ve aynı zamanda 2023 hedeflerimizle, yeni Türkiye yolunda çevresel sorunlarını çözmüş, marka şehirleri oluşturmuş bir Türkiye ümit diyorum" dedi.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert de Türkiye'nin 1960'lardan bu yana belli karakterinin olduğunu söyledi.

Bu karakterin biraz Turgut Özal döneminde değiştiğini öne süren Cömert, şöyle konuştu:

"O zaman yeni bir Türkiye oluyordu diye bir ümit depreşti insanlarda. Bir de son dönemde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si diyebileceğimiz dönemde değişti. Eski Türkiye hayli antidemokratik, baskıcı, çok yasaklı ve insanların çok ötekileştirildiği bir Türkiye'ydi. Şimdi ise daha müreffeh, insan yerine konulan bir Türkiye var. Önceleri gazetelerde Kürt kelimesi hiç geçmezdi. Birisinin Kürt olduğundan hiç bahsedilemezdi. Buda çok önemli bir şeydir. Bütün bunları başarmak için mesela çözüm süreci dediğimiz şeyi başarmak için bir lider kapasitesine ihtiyaç vardı. Toplumu belirli bir fikirden alıp daha doğru olan bir fikre taşımak böyle bir gücü gerektiriyor. Görebildiğim kadarıyla şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapasiteye sahip biri olarak toplumu belirli bir düşünceden yani Türklerle Kürtlerin düşman olduğu fikrinden, Türklerle Kürtlerin dost olduğu ve bu dostluğu sürdürebileceği fikrine taşıdı."

Cömert'in yanı sıra söyleşide, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler ve Savcı Sayan da konuştu.

Söyleşiye, Vali Ali Kolat, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Ziya Cömert Muhammet Balta Türkiye Star Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title