Haberler

Yeni Türkiye İçin Kritik Tarih: 5 Ocak

Güncelleme:

5 Ocak'tan itibaren hayata geçirilecek düzenlemeler ile 'Yeni Türkiye' için ilk adımlar atılacak. Bu tarihten itibaren Erdoğan, ayda bir Bakanlar Kurulu'nu toplayacak.

Yeni Türkiye için kritik tarih 5 Ocak. Bir dizi yenilik hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ocak'tan itibaren ayda bir Bakanlar Kurulu'nu toplayacak. Erdoğan 15 Ocak'ta ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınacak.

Turgut Özal, hem Çankaya'da hem de Başbakanlık'ta toplamıştı Bakanlar Kurulu'nu. Süleyman Demirel bir kez jeste karşılık vererek 35 dakikalık bölümüne katıldı. Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül ise teamülleri işletip katılmadı.

Anayasa'dan kaynaklı tüm yetkilerini kullanacağını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 5 Ocak'ta yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu'nu düzenli olarak toplayacak.

İşte 5 Ocak'tan sonraki yeni dönemin detayları:

15'İNDE TAŞINIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'nu toplayacak. Çankaya'dan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na taşınma işlemi ise 15 Ocak'ta.

DAVUTOĞLU ÇANKAYA'YA

Erdoğan taşındıktan sonra Başbakan Davutoğlu, bazı danışmanları ve müsteşarı ile Çankaya Köşkü'ndeki yeni ofisine geçecek.

REZİDANS NİSANDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikamet edeceği Söğütözü yerleşkesi içindeki rezidans nisanda tamamlanacak. Kongre merkezi ve cami ise 2015 sonunda...

KARARNAME ÇIKIYOR

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacak yatırımları izleme, dış ilişkiler, güvenlik başkanlıkları için kararname çıkarılacak. Eski Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım etkili bir pozisyonda bulunacak. Teşkilat yapısına ilişkin çalışmalar, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan ile Personel Başkanı Ahmet Minder tarafından yürütülüyor.

DÜZENLİ TOPLANTI

Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na düzenli olarak başkanlık edecek. 2 'aylık periyotlarla' denilse de son kararı Erdoğan'ın vereceği ve her ay Bakanlar Kurulu'nu toplayacağı belirtiliyor. Bu konuda özel çalışma yürütülüyor. Kurulun sekretarya görevini Başbakanlık yapacak.

ERDOĞAN İSTEMEDİ

Çankaya Köşkü'nün 550 personeli var. Yeni katılacaklarla 750 kişiyi bulsa ve her odaya bir personel otursa bile 1150 odalı 'Saray', Cumhurbaşkanlığı teşkilatı için çok büyük. Ana kule, kuzey ve güney kule olarak adlandırılan bloklardan birine Başbakanlık'ın taşınması düşünüldü ancak Erdoğan, 'vesayet olur' diye kabul etmedi.

THINK TANK GİBİ

Başkanlıklardan oluşacak yapılanma, adeta bir think tank gibi çalışacak. Türkiye'yi, dünyayı takip edip Erdoğan'a danışmanlık yapacak. Hükümete tavsiyelerde bulunacak. Erdoğan, Başbakan ile ikili görüşmelerinde bunları kendisine iletecek.

PARTİDE YENİLENME

Yeni süreci değerlendiren bir yetkili, "1-2 aya seçim havasına girilir. Hükümette, partide, parlamentoda yenilenme olur. 12 yılın yorgunluğunu taşıyan çok sayıda isim gider, yeni isimler gelir" dedi.

(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500

Yorumlar (27)

midyat''li:

uzun adam sen nereye biz oraya çünkü senden daha iyi ve dürüt birini bulamadık

10
16
yanıtYanıtla
Bopeşbaşkanı:

Daha dürüst bir hırsız dünya üzerinde arasan da bulamazsın. Türkçe özürlüsün bu arada. Türkçe öğretmenine söyle kendi dilini öğretsin sana. . .

yanıt6
yanıt1
guldurmeMobil-ANDROID:

yeni turkiyemi. çok komiksiniizzzz.boyle adama böyle tebaa

15
6
yanıtYanıtla
YA HAK:

İŞÇİ MEMUR ÇİFÇİ DOKTOR MÜHENDİS . . . . . . YANİ HERKEZ ÇALIŞIYOR. SİMİT YEMEMİZ İÇİN EKMEK YEMEMİZ İÇİN EKMEĞİ YAPAN FIRNCI SATAN SİMİTÇİ OLMALI DEĞİLMİ. HASTALANINCA DOKTOR, OKULDA ÖĞRETMEN. YANİ HERKEZ İŞİNİ YAPIYOR VE AKKI OLAN KARŞILIĞINI ALIYOR. PEKİ OY VERDİĞİMİZ BU KENDİ KAFASINA GÖRE ÜLKEYİ KADROLAŞTIRAN SONRA ÇUVALLAYAN SONRA ŞÖYLE BÖYLE DİYEREK FİLMLER OYNATARAK ÜLKEDE KAUS KARGAŞALARI ÇIKARAN ESASEN BECEREMEYEN HAİNLİKLERE BULAŞAN SÜLEYMANŞAHA BOMDA ATIP SURİYE YE GİRME BAHANESİ ÜRETME PLANI YAPARAK TÜRK ASKERİNİ TAVUK GİBİ KIRMAK İÇİN SURİYEYE SOKMAK DAHİL HIRSIZLIK YOLSUZLUK DAHİL HERŞEYİ YAPANLARA HESAP SORULMUYOR BUNLAR KENDİLERİNİ OYU ALIPTA ÜLKENİN SAHİBİ SANIYORSA BU MİLLET DÜŞÜNMELİ VE DEMELİKİ BİZ NE KADAR ADİ AŞAĞILIK BEŞPARA ETMEZ KARAKTERSİZ VE BİLİNÇSİZ BİRİKİMSİZ MİLLETİZ

12
7
yanıtYanıtla
Bahrim@m.m:

Bence sen ya nankör yada ruhhastasısın.

yanıt2
yanıt2
DİYARBEKİR Lİ KIRO KÜRT SİBGATULLAH:

Eyyy benim ULU ÖNDERİM! ULU HAKANIM! DEVLET BAŞKANIM ! BAŞ KOMUTANIM VE BAŞ BUĞUM! Yüce yaratan yar ve yardımcınız yolunuz açık bahtınız ak olsun. Sizi Yüce Yaratana emanet ediyor en derin saygılarımı sunuyor hürmetle ellerinizden öpüyorum değerli ULU ÖNDER ve ULU HAKANIM pek muhterem sayın Recep Tayyip ERDOĞAN bey efendi!

5
12
yanıtYanıtla
Bopeşbaşkanı:

Sabah sabah iyi güldürdün uykumu açtın ha :D Allah Dinler Arası Diyalog ile Müslümanı incile secde ettirenin yar ve yardımcısı mı olacak ? Hiç sanmıyorum.

yanıt1
yanıt1
hadi bakalimmobilWeb@haberler.com:

Padisah sarayina tasinacakmis. Bizede padisahim cok yasa padisahim cok yasa demek kaliyor. Bence basbakan secimini iptal edelim noter gibi basbakana gerek yok padisahin yardimcilari dolu bosa masraf. Hem ak saray hem cankaya calisacak para cok

13
4
yanıtYanıtla
Mücahit:

Yaptığı hırsızlıkları nasıl görmezden gelip, Dinler Arası Diyalog ile Müslümanı incile secde ettirmesini nasıl görmezden gelip körü körüne bir insan benzeri mahlukata bu kadar bağlanabilirsiniz. Elin oğlu Feza''ya çıkmışken biz yol yapınca icraat yapıyor diye nasıl utanmadan bağırıyorsunuz. Yahu adam devleti soydu soğana çevirdi, devletin kasasından kendine saraylar yaptırdı. O sarayında keyif çatarken siz oturduğunuz 2 odalı evinizden nasıl bu adamı alkışlarsınız. Nerenizle düşünüyorsunuz. Ya da düşünüyor musunuz ?

11
5
yanıtYanıtla
amin:

Allah ülkemizi kötüye götürmesine fırsat vermesin

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title