Haberler

Yeni Foça Çağdaş Altyapıya "Merhaba" Diyecek / İzmir Haber

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Foça'da inşa edeceği kanalizyon sisteminin ilk adımı, kanal şebekesinin yapım çalışmaları ile atılacak.


Yeni Foça, 22 Kasım günü, çağdaş altyapıya "Merhaba" diyecek. Yeni Foça kanalizyon sisteminin yapımına başlanması dolayısıyla düzenlenecek olan tören, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın katılımıyla gerçekleşecek.

22 Kasım 2014, Cumartesi günü, saat 11.00'de; Yenifoça, Fevzi Çakmak Mahallesi, Ali Stair Caddesi'nde (Çok Amaçlı Salon yanı) gerçekleşecek olan törene, tüm halkımız davetlidir.

Büyükşehir'den Yeni Foça'ya 20.1 milyon liralık kanal yatırımı

İzmir'in turistik bölgelerinden Yeni Foça'nın en büyük çevre sorunu çözülüyor. Bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi bazında kapasiteli arıtmadan önce 88 kilometrelik kanal şebekesi döşenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 21 milyon liraya mal olacak kanal yatırımını Cumartesi günü düzenlenecek törenle başlatacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla içme suyu şebekesi baştan sona yenilenen, dereleri ıslah edilen Yeni Foça, şimdi de foseptikten kurtuluyor. İleri biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulacağı mahallede İZSU, önce kanal şebekesi döşeme çalışmalarına başlıyor. Kanal şebekesi için ilk kazma, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 22 Kasım Cumartesi günü katılacağı törenle vurulacak.

Arıtma gün sayıyor

Çevre yerleşimlerde gerçekleştirdiği artıma hamlesi Gediz, Küçük Menderes, Nif ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça arıtması için ihale hazırlıklarını sürdürüyor. Arıtma yapılacak bölgelerde arıtma tesisi ile kanal sistemini bir bütün olarak hayata geçiren ve modern bir alt yapı sistemi kuran İZSU Genel Müdürlüğü, kanal şebekesinin arıtma tesisine oranla daha uzun sürmesi nedeniyle öncelikli olarak kanal çalışmalarını başlatıyor. 88 kilometre uzunluğundaki kanal şebekesi ve evsel atıkları arıtmaya pompalar vasıtasıyla iletecek 5 adet terfi merkezi, 20 milyon 830 bin liraya mal olacak ve 30 ayda tamamlanacak. Kanal imalatları sürerken arıtma tesisinin de yapımına başlanacak. Yaklaşık 2,5 yıllık bir sürenin ardından Yeni Foça, foseptikten kurtulacak ve evsel atıklar arıtmadan geçirilecek.

50 bin kişi bazında kapasiteli

Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii'nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sistemi de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Aziz Kocaoğlu Ülgür Gökhan Yenifoça Foça Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title