Haberler

Yeni Botlar Komandoların Ayağında

Güncelleme:

TSK yeni botları, komandolar tarafından kullanılmaya başladı. Tuğgeneral Aydoğan Aydın botlarla ilgili, "Su geçirmez, kaymaz, koku yapmaz bir yapısı oldu." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yeni botları, komandolar tarafından kullanılmaya başladı. Kayseri'deki 1'inci Komando Tugayı'ndaki Mehmetçikler yeni botlarıyla, savaşı andıran, gerçek silah ve mühimmatın kullanıldığı gösteri yaptı.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, yeni nesil botlar hakkında bilgi vererek, "Verilerine göre 500 bin adımda 1 damla su geçirmedi. Kokmuyor. Kaymıyor ve terletmiyor." dedi.

ALTIN MADALYALI KIŞLADA TANITIM

Ordunun envanterine giren su geçirmez, ayağı terletmez ve oldukça hafif yeni tip botların ve teknolojik gelişmelerin tanıtım faaliyeti, TSK'nın en seçkin birliklerinin başında gelen, sancağında iki altın madalya bulunan 1'inci Komando Tugay Komutanlığı General Vecihi Akın Kışlası'nda yapıldı.

Tanıtım etkinliğinde konuşan 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuggeneral Aydoğan Aydın, şöyle dedi:

"4 MEVSİM KULLANILIYOR, 300 GRAM DAHA HAFİF"

"Birliğimiz 1974 yılında Kıbrıs'a paraşütle inerek, tarihimizin ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştirmiştir. Ülkemizin hali hazırda tek hava indirme yeteneğine haiz birliktir. Gerek Kıbrıs Barış Harekâtı gerekse teröristlerle mücadelede 341 şehidi ve 3 bin 906 gazisi bulunmaktadır. O nedenle sancağımızda 2 adet üstün cesaret ve feragat madalyası bulunmaktadır. KKK tarafından üstün teçhizat ve donanım ile yeni tip botlar tugayımızda kullanılmaktadır. Özel olarak tasarlanan haki renkli botlar, Türkiye'nin bitki örtüsüne, kamuflaj rengine uygun olarak belirlenmiş, mevcut üniforma deseni ile uyumludur. Sıcak ve soğuk iklim koşullarına uyumlu, teknoloji gereği 4 mevsimde kullanılmaktadır. Nefes alabilir ve su geçirmez yapısı ile kaymaz tabanıyla, kauçuk otomobil lastiklerinde kullanılan lastiklerle aynı malzemaye sahiptir. Yeni botların topukları, bilek burkulmasını önleyici malzeme ile güçlendirilmiştir. Eski botlara göre 300 gram hafiftir."

YENİ BOTLARLA TATBİKAT

TSK'da envantere ilk olarak Kayseri'deki komando tugayında giren yeni tip botlarla, yurtdışı ve içi faaliyetlerde başarıyla görev alan komandolar, çok namlulu roketatar ve dağ topunun atışı, mayınlı ve el yapımı patlayıcı arazide eğitim, komando kollarının sarp kayalıklı arazide teröristlerle temasa geçmesi, keskin nişancı ve uzak mesafede gözetleme timleri, kar motoru ile yaralı tahliyesi, sızma parkurunda gerçek mermi ve patlayıcılarla çatışmaya giren, buzlu sulardan ve karlı araziden geçen komandolar, 200 metreden balon hedeflerine piyade tüfeğiyle birer atış yapan Mehmetçiğin, hedefte Komando yazısı oluşturma etkinliklerini başarıyla gerçekleştirdi.

HER EĞİTİM SONRASI RAPOR

Etkinlik sonunda Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, tanıtım ve çeşitli etkinliklerde gerçek mermiler kullanan personelini kutladı. 1'inci Komando Tugay Komutanı Aydın, ilk etapta 1700 adet gönderilen yeni tip botlarla ilgili her eğitim sonrası Genelkurmay başkanlığına rapor iletildiğini ekledi. Bu arada etkinlik sırasında Kıbrıs ve terörist faliyetlerde ele geçen 300 malzemenin yer aldığı komando müzesi de medya mensuplarına gezdirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydoğan Kıbrıs Aydın Tsk Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

emre budakMobil-ANDROID:

elin adami silah gelistirir top tüfek uçak yapar bizimkilerde bot,a seviniyor neden bukadar sehit verdiğimiz belli .

7
33
yanıtYanıtla
mekansız:

buşuna sevinmeyin o botlar komutanlar üretilmiş askerlere değil askerlere yine eski botlar verilecek

4
34
yanıtYanıtla
Ankara Mobil-ANDROID:

askerimize en iyisi güzeli yakışır sizinle gurur duyuyorum her Türk asker doğar

26
4
yanıtYanıtla
şevgi öz:

hayırlıolsun güle güle giysinler kazasız kedersiz canları sağ olsun giyenlerin

23
3
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

oldum olasi tsk ile. ilgili hep acabam oldu sonra askere gittim öyle kisa dönem parali havali torpilli değil ha 18 ay hayatimda böyle savsata böyle duzmece bu kadar büyük bir tiyatro sahnesi ve binlerce figürani bir arada görmedim bugün siyasilerin güçlü ülkeler. karşısında boyun eğmesine tuhaf ta bakamıyorum bu yüzden böyle askerin olursa sende kimseye kafa tutamazsin al adamlar bot patik tanıtıyor bu botlar subaylara Çifter cifter gider mesela ben erdim bizim elbise meşin bot gelebicin agzili olmuştu 18 ayda en büyük savaşım yirtik bottan ayagima girip duran taşlarla olmuştur

5
20
yanıtYanıtla
dogrucu:

yakışır yigitlere mehmet daha iyisinede layıktır

21
4
yanıtYanıtla
AKP liMobil-ANDROID:

ulan askeri bitirdiniz bot versen ne olur !!!!! sawasin esgine gldi ulke newruzda görursunuz

11
12
yanıtYanıtla
yunusmobilWeb@haberler.com:

Sarıkamışta askerlik yapsaydınız botun ne kadar değerli olduğunu anlardınız oturduğunuz yerde konuşmak kolay zaten

23
0
yanıtYanıtla
mustafamobilWeb@haberler.com:

Ya arkadaş millet neyle uğraşıyor biz neyle bot yapmışlar şu, bu özelliği varmış. Bizimle dalga geçiyorlar. arkadaşlar hala 1970 model G3 kullanılıyor bu ülkede. Diyarbakırda görev yapıyorum. 2 km ileride PKK kampı var. Bundan da herkesin haberi var. Komandolar operasyona çıkmayalı nerdeyse 3 yıl olmuş . hergün 10 larva kişi dağa çıkıyor. Halkta mütüş bir silahlanma var. Nevruzda barış değil savaş nevruzu olacak diye verirler açıklama yapıyorlar. Alınan hiç bir önlem yok. Personel ailesinin ve kendi canının derdine düşmüz. Bizde botlarla kendimizi koruruz artık inşallah kursunda geçirmezler.

13
9
yanıtYanıtla
uzman:

Garibim uzmanlar soğukta o çekim için saatlerdir bekliyodur paşalarda tertemiz kıyafetleriyle süslü salonlarda çekim yapsın poz versinöbür dünyada karşılaşmak üzere inşallah

9
9
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title