Haberler

Yeni Akit Gazetesi Muhabirine Saldırı

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eser: "Basın tarihine ulu orta gazeteci döven Genel Yayın Yönetmeni olarak geçen Ekrem Dumanlı'yı kınıyor, bir an önce meslektaşından ve basın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz"

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, "Basın tarihine ulu orta gazeteci döven Genel Yayın Yönetmeni olarak geçen Ekrem Dumanlı'yı kınıyor, bir an önce meslektaşından ve basın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Yeni Akit gazetesi muhabirine yönelik fiziki saldırısını kınadı.

TÜYAP Kitap Fuarı'nda kendisine soru soran Yeni Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen'e fiziki müdahalede bulunan, korumalarının tartaklamasına müsaade eden Dumanlı'nın basın tarihine kara bir leke olarak geçecek eyleme imza attığını belirten Eser, kamera önünde kendisine soru soran bir basın emekçisine tokat atma cüreti gösterenin yine onun gibi bir gazeteci olmasının, meslektaşlar arasında ayrıca üzüntü yarattığını ifade etti.

Eser, şunları kaydetti:

"Bir Genel Yayın Yönetmeni, kendi emrinde çalışan yüzlerce personelin onuruna ve kişilik haklarına gösterdiği hassasiyeti, diğer tüm meslektaşlarına da göstermek zorundadır. Ekrem Dumanlı'ya soruyoruz:  Sırf size yöneltilen bir soruyu beğenmediğiniz için meslektaşınızı tokatlayabilirken basın özgürlüğünü hangi yüzle savunacaksınız? Dumanlı'nın olayın bir provokasyon olduğunu savunması, eylemini hiçbir şekilde haklı kılmaz. Basın tarihine ulu orta gazeteci döven Genel Yayın Yönetmeni olarak geçen Ekrem Dumanlı'yı kınıyor, bir an önce meslektaşından ve basın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz. Meslektaşımız Özmen'e tüm Medya-İş üyeleri adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

-"Özel güvenlik personelinin saldırılarını da kınıyoruz"

Türkiye-Kazakistan milli maçı sonrasında, görevleri kamuoyunu bilgilendirmek olan basın emekçilerini hedef alan özel güvenlik personelinin saldırılarını da kınayan Eser, "Toplumun her kesiminin sesini duyurmaya çalışan biz medya çalışanları, hak etmediğimiz bu eylemlere her geçen gün daha fazla maruz kalıyoruz. Basının özgürce ve sağlıklı biçimde görevini yapmasından sorumlu olan kamu yetkililerini ve kulüp yetkililerini çok daha duyarlı olmaya ve gereken tedbirleri almaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Basın mensuplarına saldırmanın hiçbir açıklaması olamayacağını vurgulayan Eser, yetkililerin gerekli tedbirleri almamakta ısrar etmesinin, onları bu tür çağ dışı eylemlerin ortağı yapacağını belirtti.

Eser, herkesi basın emekçilerinin hak ve hukukuna riayet etmeye davet etti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yeni Akit Gazetesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title