Haberler

Yedi Güzel Adam' Kütüphanesi Açıldı

Üsküdar Belediyesi ve Yedi Hilal Derneği'nin ortak çalışmaları ile Fatih Mahkemesi olarak bilinen bina, 'Yedi Güzel Adam ve Öncüler' ismi ile kütüphane olarak öğrencilerin hizmetine açıldı.

Fatih Mahkemesi olarak bilinen bina, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin kültürel ihtiyaçlarının karşılandığı bir merkez haline dönüştürüldü. 'Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi' olarak halkın hizmetine açılan kütüphanenin açılış törenine Yedi Güzel Adam'dan ikisi olan Rasim Özdenören ve Nuri Pakdil ile AK Parti Milletvekili İsmet Uçma, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yedi Hilal Derneği Başkanı Mustafa Enesoğlu'nun yanı sıra Yedi Güzel Adam Dizisinin oyuncularından Kemal Uçar, Mertcan Sevimli, Orhan Kanalp, Fatih Murat Teke, Yiğit Çakır ve Çağdaş Tekin katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programı protokol konuşmaları takip etti, ardından kütüphane açılışı gerçekleşti.

Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yedi Hilal Derneği ile yapılan ortak projenin oldukça beğeni topladığını dile getirdi. Fatih Mahkemesi olarak bilinen tarihi binanın 'Yedi Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesi' olarak hizmet girmesinin gençler için okuma, araştırma ve düşünme merkezi olacağını söyledi. Türkmen, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle lise ve üniversite öğrencilerimiz burada her türlü araştırma imkanı bulabilecek. Yedi Güzel Adam'ın eserleri, onlar hakkında yazılan düşünenler, çizenleri burada bulacaklar. Tarih ve kültür şehrimiz Üsküdar için önemli bir eser. Bu bina tam da Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin gölgesinde güzel bir kütüphane oldu. Burası Üsküdarlılara ve İstanbullulara hayırlı olsun diyorum."

Açılan kütüphaneyi heyecan verici olarak nitelendiren öykü ve deneme yazarı Rasim Özdenören, kütüphanenin hayırlı işlere vesile olacağını umduğunu söyledi. Kütüphanenin birden fazla fonksiyona sahip olduğunu ifade eden Özdenören şu ifadeleri kullandı:

"Hem uzman araştırmacılara hem de genel okuyucuya hitap eden çift fonksiyonlu bir kütüphane diye düşünüyorum. Her şeye rağmen bu haliyle bile hem uzman yazarlara hem araştırmacılara bir mekan sağlayacağını düşünüyorum. Yedi Güzel Adam diye sınırlandırmamak lazım. Yeni gelen nesiller var, yeni gelen nesiller içinde daha nice yediler var."

"Hepinizi antifaşist, antiemperyalist, antikapitalist, antisiyonist, en önemlisi de Türkiye üzerine bağlı olarak anti firavunist bilinçle selamlıyorum." diyerek sözlerine başlayan yazar Nuri Pakdil ise, "Bizim ezeli, ebedi ulu önderimiz, hazreti Muhammed'dir. Ondan başka ulu önderimiz yoktur ve asla olmayacaktır. Biz Hazreti Muhammed'den başka ulu önder bilmiyoruz, tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından protokol üyeleri birlikte kütüphaneyi gezdi, eserleri yakından inceledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Üsküdar Belediyesi Rasim Özdenören Hilmi Türkmen Nuri Pakdil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title