Haberler

Şükretmenin önemi

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
02.12.2020 01:20

İçinde olduğumuz dönemde mutlu olmak, huzurlu olmak, geleceğe dair umutlu olmak gibi kavramlar her zamankinden daha fazla önem kazandı, çünkü bu kavramlar bağışıklık sistemini güçlendirerek daha dayanıklı olmamızı sağlıyorlar.

Şükretmek, bunu düzenli olarak yapmak, alışkanlıklarımız arasına katmak hem mutlu ve huzurlu olmamızı sağlar, hem de isteklerimizin gelecekte gerçekleşmesi için güzel bir zemin hazırlar.

Şükretmek bir tür mutluluk kalkanı oluşturarak gün içinde karşılaşabileceğiniz olaylarda sizi korumaya alacaktır aynı zamanda. Ben genellikle sabahları içimden tekrar ederek belli başlı konularda şükürlerimi sunarım, akşam ise yazılı olarak bir çalışma yaparak gün içinde gerçekleşen irili ufaklı olaylar için teşekkür ederim.

Hep söylerim hayat bize verilmiş olan bir hediyedir ve bu bilinçle yaşanması gerekir, şükretmek bize verilmiş olan bu hediye için genel bir teşekkür anlamı taşır.

Anda kalmak da ancak şükür bilinci içinde olduğumuzda gerçekleşir, hayatın bize sunduğu güzelliklerinin farkına varıp takdir edebilmek ancak bu şekilde mümkün olacaktır.

Şükretmenin önünde kişiden kişiye değişen bazı engeller de olabilir. İlk aklıma gelen isteklerimizin gerçekleşmesi için gösterilen ısrar ve sabırsızlıktır. Genel bakış açısının şu şekilde olmasını öneriyorum, benim güzel bir hayatım var, isteklerim gerçekleşirse daha güzel olabilir ama şu anda da mutluyum onlar henüz gerçekleşmemiş olsa bile.

Ayrıca Bilge'nin her zaman dile getirdiği, meyveler olgunlaşınca dallar eğilir, senin olan sana gelir cümlesini de aklımızda tutmalıyız.

Yavaş ve farkındalıkla hareket etmek de çok önemli, bir koşturma şeklinde yaşamaktan kaçınmalıyız hayatı. İmkanlar çerçevesinde yavaş yürümek, yavaş yemek yemek, bir şeylerin tadını çıkararak yapmak önemlidir. Aynı anda iki şey yapmaktansa her yapılan şeyin ayrı ayrı tadını çıkarmaya da çalışabiliriz.

Sorumluluklarımız ile bize keyif veren şeyler arasında bir denge kurabilir ve her günün içinde kendimize keyif alacağımız şeylerden bir saatlik bir mola verebilirsek işimiz kolaylaşır.

Şükreden bir zihin şikayet edemez, ikisinin aynı anda olması mümkün değildir. Dolayısı ile şikayet etmenin ve endişe etmenin yerine teşekkür etmeyi yerleştirebilirsek önemli bir değişimi başlatırız.

Sevgi ile kalın.

title