Haberler

Yayın Yasağı Başvurusunu Komisyon Başkanı Yapmış

Güncelleme:

Mahkemeye 4 eski bakanla ilgili haberlere yayın yasağı konulması isteğinin, 17 Aralık Soruşturma Komisyonu Başkanı tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

TBMM Başkanlığı, 21 Kasım 2014'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı göndererek, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine yayın yasağı getirilmesini istedi. Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği'de kararı uygun bulurak bakanlar hakkında haberlere yayın yasağı getirdi. Konuyla ilgili bugün gün boyu, mahkemeye yayın yasağı başvurusunu kimin yaptığı tartışıldı.

"BAŞVURUYU BİZ YAPTIK"

Soruşturma Komisyonu Başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "bunun gizlisi saklısı yok. Başvuruyu biz yaptık. Sorumluluk bize aittir" dedi. Köylü, mahkemeden yayın yasağı talep ettiklerini, mahkemenin de bu talebi yerinde görerek, yayın yasağı kararı aldığını söyledi.

CEMİL ÇİÇEK KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP İstanbul Bölge Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşma sırasında kendisi hakkında, 'yayın yasağı için başvurduğu' yönünde açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na cevap vermişti.

"BAŞVURU YOKTUR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını yurtdışı programını gerçekleştirirken öğrendiğini ifade eden Çiçek, "Soruşturma komisyonu çalışmalarına yayın yasağı getirilmesi için mahkemeye yaptığım herhangi bir başvuru yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ifadesi son derece yakışıksız ve yalandır. CHP içerisinde çok değerli hukukçular bulunmaktadır. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu konuda mahkemeye nasıl başvuru yapılabileceğini onlardan öğrenebilir ve Ana muhalefet Partisi Başkanı olarak açıklama yapıp TBMM Başkanını zan altında bırakmadan önce gerekli inceleme ve bilgilendirmeyi yapabilirdi. Sayın Kılıçdaroğlu yaptığı bu açıklamayla TBMM Başkanı ve TBMM Başkanlığına karşı saygısız bir tavır sergilemiştir." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Cemil Çiçek Hakkı Köylü Politika Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

yukiYazın:

hırsızı savunan, hırsız yolsuzu savunan yolsuzdur. hiçbir din hırsızlığı, yolsuzluğu emretmez. hırsızı, yolsuzu destekleyen dinsizdir.

8
0
yanıtYanıtla
Yuli:

bi zamanlar çalıp çırpmak dinen de, vicdanende yasaktı. şimdi her şey kitabına uyduruluyor (yada kitap buna göre uyduruluyor). . HIRSIZI SAVUNAN HIRSIZ, YOLSUZU SAVUNAN YOLSUZDUR.

7
0
yanıtYanıtla
Yoki:

hırsızı savunan, hırsız yolsuzu savunan yolsuzdur. hiçbir din hırsızlığı, yolsuzluğu emretmez. hırsızın yolsuzun yolundan giden dinsizdir.

6
0
yanıtYanıtla
Vanli:

yook canım kendinize iftira atmayın Allah aşkına siz süt gibi tertemizsiniz muhalefet yapmıştır muhalefet

4
0
yanıtYanıtla
yula:

hırsızı savunan, hırsız yolsuzu savunan yolsuzdur. hiçbir din hırsızlığı, yolsuzluğu emretmez. hırsızı, yolsuzu destekleyen dinsizdir.

3
0
yanıtYanıtla
KamilmobilWeb@haberler.com:

Yeşilsermaye ve diğer yolsuzluklar çözülmelidir,bu yolsuzluklar devlete ve millete yapılan en büyük hainliktir.

3
0
yanıtYanıtla
Uyan artik:

Ne tesadüf;-)

1
0
yanıtYanıtla
trakyalı:

ya bunlar 4 silahşörler değilmi haramiş portos dorittos öteki kimdi yaaaa ayetos

0
0
yanıtYanıtla
sincanlı:

Bu AKP lilerin Hırsızlık ve yalan söylemek fıtratında var.

0
0
yanıtYanıtla
mert:

açıklamanıza gerek yok diz boyu bataklıktasınız sayın çiçek. . .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title