Haberler

Yaşar'dan Üniversitelilere "Belediyecilik" Dersi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Atılım Üniversitesi öğrencilerine "belediyecilik" dersi verdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Atılım Üniversitesi öğrencilerine "belediyecilik" dersi verdi. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından hazırlanan "Bir Belediye Başkanının Gözünden" konulu konferansta Yaşar, proje ve planlarını anlattı, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Atılım Üniversitesi "Kamusal Akıl Stüdyosu (KAS)" uygulaması kapsamında, Yenimahalle Belediyesi'ni inceleyerek Başkan Yaşar'ı okullarında ağırladı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, düzenlenen Konferans ile Yaşar ile konuşma fırsatı da buldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bircan, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferans, Atılım TV'den canlı olarak yayınlandı. Uygulamada analiz aşamasında olan öğrenciler, "Nasıl hizmet verilir ve nasıl başarılı olunur?" sorularının cevabını başarılı bir başkandan almanın çok önemli olduğunu söyleyerek, Yaşar'a kendilerini kırmayarak üniversiteye geldiği için teşekkür ettiler.

"İŞİNİZİ HEYECANLA YAPIN"

Üniversite öğrencileriyle bir arada olmanın gururunu yaşadığını söyleyen Yaşar, başarısının altında yatan sırlardan bahsederek, belediyeciliği anlattı. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yaşar, "Ben halka hizmet etmeyi,vatandaşın yüzünü güldürmeyi seviyorum, bundan heyecan duyuyorum. Sizler de yapmaktan heyecan duyacağınız meslekleri seçin. Çünkü yaptığınız işten heyecan duymuyorsanız başarılı olamazsınız" dedi.

Yenimahalle'yi halkla birlikte yönettiğini kaydeden Yaşar, "Bana oy veren vermeyen, benim gibi düşünen düşünmeyen,dini, ırkı ne olursa olsun tüm yurttaşlara kapılarımı sonuna kadaraçtım. Yenimahalle'de 60 yılda yapılan yatırımların en az 10 katını 6 yılda yaptım. Bugün Yenimahalle sadece Ankara'da değil Türkiye'de konuşulan bir ilçeler arasında. Daha çok şey yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Yaşar'a plaket takdim edilirken, öğrenciler inceleme çalışmalarından hareket ederek2'nci dönem içerisinde proje eğitimi alarak, danışman hocaları ile birlikte Yenimahalle Belediyesi için proje de üretecekler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Abdurrahim Özgenoğlu Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title