Haberler

Yaşamaya Dair" Müzikli Gösteri

Kırklareli Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, "Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” adlı müzikli gösteri Kırklarelili izleyiciler ile buluştu.

Kırklareli Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, "Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi'nden Mektuplar" adlı müzikli gösteri Kırklarelili izleyiciler ile buluştu.

Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda sahnelenen Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği "Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi'nden Mektuplar" adlı müzikli gösteride Genco Erkal'a sahnede Tülay Günal eşlik etti.

Ozanın, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimleri Kırklarelili izleyicileri o yıllara götürdü. Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda, Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin seslendirdiği Nazım Hikmet şarkıları vatandaşlar tarafından beğeniyle dinlendi.

Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli'de Sosyal ve Kültürel etkinliklerin tüm hızıyla devam edeceğini belirtti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Genco Erkal Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title