Haberler

"Yaşamaya Dair" İçin İstanbul'da Son 3 Oyun!

Güncelleme:

Usta oyuncunun, Hikmet'in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklandığı oyunda, izleyici adeta ozanın destansı yaşamındaki o yıllara doğru yolculuğa çıkıyor.

Genco Erkal, Fransa'nın Toulon kentinde Nazım Hikmet'i anlatacak! İstanbul'un anlatıldığı festivale davet edilen Dostlar Tiyatrosu, 15 Mayıs tarihinde "Yaşamaya Dair" ile Fransa'daki tiyatro severleri selamlayacak. Bir kısmı Fransızca bir kısmı Türkçe oynanacak oyunun dekor transferleri de yakın zamanda organize edileceğinden "Yaşamaya Dair" oyununun Nisan ayındaki son üç oyununu kaçırmayın! Genco Erkal ve Tülay Günal'ın izleyenlere duygu dolu anlar yaşattığı oyun; 17 Nisan 2014, Perşembe akşamı saat 20:30'da, Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, 18 Nisan 2014, Cuma akşamı saat 20:30'da, Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde, 20 Nisan 2014, Pazar günü 16:00'da CKM'de.

Genco Erkal'ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği ve sahnelenmeye başladığı günden beri oldukça ses getiren "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"; ozanın, Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar"da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya'nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz'ın, koreografisini Sernaz Demirel'in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, Deniz Doğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve izleyen herkese duygulu anlar yaşatan "Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi'nden Mektuplar", 17 Nisan 2014, Perşembe akşamı saat 20:30'da, Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, 18 Nisan 2014, Cuma akşamı saat 20:30'da, Kozzy Kozyatağı Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde, 20 Nisan 2014, Pazar günü 16:00'da, CKM'de. Dostlar Tiyatrosu'nun oyunlarına ait biletler; Biletix'ten ve oyunun sahneleneceği salonların gişelerinden temin edilebilir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dostlar Tiyatrosu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title