Haberler

Yargı Paketi Onaylandı, Hakim ve Savcıların Maaşları Zamlandı

Güncelleme:

"Yargı Paketi"nin hakim ve savcıların maaş artışını içeren maddesi kabul edildi.

Kamuoyunda "yargı paketi" olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin hakim ve savcıların maaş artışını içeren 30. maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddeye göre, Adalet Müfettişlerinin yanı sıra, HSYK müfettişlerine ve Adalet Bakanlığı iç denetçilerine de brüt aylık tutarlarının yüzde 5'i oranında ek ödemede bulunulacak.

HAKİM VE SAVCI MAAŞLARI BİN 154 LİRA ARTACAK

Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Bavşsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekilleri, Danıştay Başkanvekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, birinci sınıf hakim ve savcılar, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar ile diğer hakim ve savcılara (15 bin) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ek tazminat ödenecek. Düzenlemeye göre hakim ve savcı maaşlarında bin 154 lira artış olacak.

ŞAHİN'E TAZİYE

Öte yandan görüşmeler sırasında TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, eski TBMM Başkanlarından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'ın eşinin vefat ettiğini belirterek merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Parti Grup Başkanvekilleri de yerlerinden söz alarak aynı dilekleri ilettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Adalet Bakanlığı Danıştay Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Prens William ve Kate nerede yaşıyor? Kate Middleton yeni eve taşınıyor! Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi ne zaman oynanacak? Derbi ne zaman, hangi gün? Kızılcık Şerbeti Görkem kimdir? Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri gerçek hayatta kim? Özge Özacar kimdir? CANLI ALTIN FİYATLARI | Bugün altın fiyatları yükseldi mi? Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar?
500

Yorumlar (60)

ADANALI:

YANARIM YANARIM EMEKLİYE İŞÇİYE YANARIM HALA ASGARİ ÜCRET 800 TL 1000 TL BİLE OLAMADI MALESEF

21
1
yanıtYanıtla
ÜmitMobil-IOS:

Neden askere polise zam yok diger devlet memurlarina emeklilere emekcilere zam yok da hakim ve savcilara var bi dusunun????????

17
3
yanıtYanıtla
sesiz çığlık:

memura 3 3 lük zammı reva gören Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hakime Savcıya 1. 154 tl zam, öğretim görevlilerine 5 zam yapınca bütçe açık vermiyor mu, yapmış olduğunuz hiç bir işte adaletli davranmıyorsunuz benim zerre kadar hakkımı yiyor veya yediriyorsanız zehir zıkkım olsun.

17
3
yanıtYanıtla
haydar:

biz emekliler 30 tl zam alalım hükümet hakim ve savcıya hükümet doğrultusunda kararlar versin diye 1200 tl zam yapıyor bu ne şimdi seçimlerde bende hükümete 0 zam verecegim

18
2
yanıtYanıtla
umutmobilWeb@haberler.com:

Edilir tabi islerine geliyor ... .... Asgari ucret olsa 2lira zam yaparlar ben sizin yarginizada paketinizede tukureyim....

16
2
yanıtYanıtla
berrin:

hiç te hakkımı helal etmiyorum birilerine zam yapılırken hem de öyle 3-5 diğil 1000 küsür eğer ekonomi açık vermiyorsa bize de yapılsın madem adalet ve kalkınma diyorsunuz bizi de kalkındırın artık biz de et yiyelim balık yiyelim kansızlıktan doktora gidiyorum sürekli

15
2
yanıtYanıtla
çapraz düşünce:

Yüksek kadamedeki memurlarımıza alkış. Zamlar zumlar sizin olsun. Çok hakediyorsunuz. Bugün kobilere kosgeb kredi verdiğinde küçük ölçekli, orta ölçekli ve büyük ölçekli firmaları baz alarak kredi vermekte. Neden aynı sistem özel sektör işçileri için geçerli değil, bir berber çırağı 800-TLasgari ücretli ise bir fabrikada çalışan ağır iş yapan kardeşimizde 800-TL maaş almakta. sistem çok kötü. hatta neredeyse usta vasıflı kişiler bile 800-1000TL arası alıyor. Adalet evrak üzerinde. Bunu yansıtmayı bir becerebilsek kalkınırdık.

13
3
yanıtYanıtla
Cengis Tetik:

Asgari ücretlinin 900 Lira alamadığı bir memlekette. Farklı makamlara 1. 154 Lira gibi bir artış iyi hoşta. Nedir bu asgari ücretlinin çektiği el insaf be.

15
1
yanıtYanıtla
polismobilWeb@haberler.com:

Diyarbakirda görev yapiyorum iki aydir izinsiz gece yarisina kadar calisiyoruz normal memurun yaptigi mesainin 3 kati mesai yapiyoruz günlük uç ogün yemek disarda yiyoruz kimsenin aklina bile gelmiyoruz bu ülkede gariban olursan yüzüne bakilmaz isine gelince kahraman isine gelmeyince hayin ama hic bi zaman yüzüne bakilmaz

12
2
yanıtYanıtla
adaletinin aq güzel ülkemMobil-ANDROID:

bu ülkede yaşanmaz hacı

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title