Haberler

Yabancı Gençler Keles'te Buluştu

“Sağlık İçin Spor” projesi kapsamında AB ülkelerinden 52 genç Bursa'nın Keles ilçesinde buluştu.

"Sağlık İçin Spor" projesi kapsamında AB ülkelerinden 52 genç Bursa'nın Keles ilçesinde buluştu.

Keles Kaymakamlığı'nın koordinesinde Gençlik ve Spor Topluluğu tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı'na sunularak kabul edilen "Sağlıklı Hayat İçin Spor" projesi kapsamında 6 Avrupa Birliği ülkesinden 42 ve Türkiye'den 10 genç Keles'te bir araya geldi. 1-7 Şubat 2014 tarihleri arasında uygulanacak olan projeye Bulgaristan, Hırvatistan, İtalya, Romanya, Polonya ve Yunanistan'dan toplam 42 genç katıldı. Keles Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu ile Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, gençleri ilçe merkezinde karşıladı.

Gençler, Keles'te konaklayarak, sağlık teması adı altında yöre halkını bilinçlendirici çalışmalar yapacak. Bu sayede hem kültürler arası alışveriş sağlanacak, hem de yabancı ve Türk gençler Bursa ve Keles'i tanıyacak. Gençler projeyi kendi yapacakları faaliyetlerle çevrelerine de duyuracak. 6 farklı ülkeden pek çok insana Keles'in tanıtılması hedefleniyor.

Proje kapsamında sportif faaliyetler, kültür geceleri, tanışma oyunları, grup aktiviteleri yapılarak ülke vatandaşlarının birbirlerine karşı olan ön yargıları kırılacak, böylece Avrupa Birliği'ndeki sosyal uyum güçlenecek ve farklı ülkelerdeki gençler arasında karşılıklı anlayış teşvik edilecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Keles Kaymakamlığı Avrupa Birliği Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title