Haberler

Vildan Atasever Kürtçe Eleştirilerine Yanıt Verdi

Güncelleme:

Yeni filmi için Kürtçe öğrenmeye çalışan Vildan Atasever, kendisine yöneltilen eleştirilere "Aborijin dili öğreniyorum desem bu kadar garip karşılanmazdı" yanıtını verdi.

Erdan Kıral'ın yönettiği 'Gece' filminde, 90'larda İzmir'e göç etmek zorunda kalmış paramparça bir Kürt ailesini ayakta tutmaya çalışan Gülcan'ı canlandıran Vildan Atasever, "Senaryoyu okuyunca önce tosladım. Çok sorularım vardı. Araştırdım. Karakterin derinliklerine inince başka gerçeklerle yüzleştim" dedi.

"ABORİJİN DİLİ ÖĞRENİYORUM DESEM..."

Radikal gazetesine açıklamalarda bulunan güzel oyuncu, Kürtçe öğrendiği için kendisini eleştirenlere "Kursa gitmiyorum, kendi kendime öğrenmeye çalışıyorum. Neden bu kadar ilgi gördü anlamış değilim. Kürtçe bir filmde oynarım diye değil, ben kendi coğrafyamın dillerini merak ediyorum. Bu filmde de birkaç yerde Kürtçe konuşuyorum. Bunu Erden hocaya rica edip ekleyen de benim. Lazcayı da merak ediyorum mesela. Aborijin dili öğreniyorum desem bu kadar garip karşılanmazdı ama Kürtçe öğreniyorum deyince garip karşılandı. Ben 1 yaşında Diyarbakır'da açtım gözümü. 5 yaşına kadar da oradaydım. Kendi ülkemin dili, neden bu kadar şaşırıyorsunuz..." yanıtını verdi.

İşte Atasever'in açıklamalarından bir kesit;

İlk filminizle (İki Genç Kız) Altın Portakal'da en iyi kadın oyuncu seçilmek geriye dönüp baktığınızda nasıl yansıdı kariyerinize? Çok işinize yaradı mı?

O zaman çok senaryo okumamı sağladı. Zaten o dönem Zeki Demirkubuz'la 'Kader' filmi için çalışıyordum. Bu yaptığımız işin Nuri Bilge Ceylan'ın, Ferzan Özpetek'in, Yılmaz Erdoğan'ın olduğu bir jüri tarafından tescillenmesiydi. Doğal olarak ilk filmimde bu kadar saygı duyduğum insanlardan ödül almak doğal olarak insanı onurlandırıyor. Mesleğinizde daha umutlu olmanızı sağlıyor. Fakat bu yaptığım o işe, o karaktere verilmiş bir ödüldü. Devamı önemliydi benim için.

Devamı da iyi geldi. Ertesi yıl 'Kader'le de aynı ödülü alabilirdiniz. Muhtemelen iki yıl üst üste olmasın diye verilmedi ayrı. Fakat sonrasında durdunuz sanki. Çok mu seçici davrandınız, ne oldu?

Evet, çok ince eleyip sık dokudum.

Bundan dolayı pişmanlık da duydunuz mu?

Pişmanlık değil sorguluyorum. Çünkü hep üretmek, karakteri okuduğunda seni bambaşka yerlere götürsün istiyorsun.

Sizin reddettiğiniz ve başka bir oyuncunun oynayıp alıp yürüdüğü, pişmanlık yaşadığınız bir rol var mı?

Olmuştur belki ama o da onun kısmeti oluyor. Ben benim inandığımın peşindeyim. 'Gece' öyleydi. Gülcan ailesinin umudu, başka türlü olma, okuma isteği var. Neyle karşılaşırsa karşılaşsın hayattan vazgeçmeyen bir karakter. Gerçeklerle yüzleştiğinde onlara sarılıp, bir arada tutmak isteyen bir karakter… O evin küçük kızı büyüyor ve ailesine o sarılıyor artık. Bir de en çok hoşuma giden tarafı 'Gece'nin kadın tarafında duran bir film olması. Sinemada çok azdır böyle. Aile için bir şeyler yapma gücünde olan erkekler sadece konuşuyorlar, filmdeki kadınlar ya yalnız ya da sömürülüyorlar.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Vildan Atasever İzmir Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (118)

PROF .DR KEZBAN HATEMİ:

DÜNYA DİLLERİ ARASINDA VE TARİHİ KAYNAKLARDA KÜRTÇE DİYE BİR DİLE VE KÜRTÇE METİNLERE RASTLANMAMAKTADIR . ÇÜNKÜ GERÇEKTE KÜRTÇE , DÜNYADAKİ BİR ÇOK , DİLLERDEN , YEREL VE BÖLGESEL UNSURLARDAN FAYDALANILARAK OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN VE ESASEN BİR KÜRT KİMLİĞİ OLUŞTURMAYA YÖNELİK HAYALİ BİR DİL OLUŞTURMA GİRİŞİMİDİR . . . VE BU HAYALİ DİLİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞANLARDA , AKILDAN VE İZANDAN YOKSUN KİŞİLERDİR . . .

27
63
yanıtYanıtla
ülkücü reis:

Sana kimse kürtçe öğrenemezsin demiyor fakat konuştuklarına dikkat edeceksin! Senin ülkenin dili TÜRKÇEDİR! Desen ki ben yöremin dilini öğreniyorum eyvallah ama sen çıkıp da ülkemin dili dersen külahlar değişir. Sn. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; Tek Din, tek dil, tek millet!

29
57
yanıtYanıtla
TürkMobil-ANDROID:

kürtce konusacaksan ıraka git burasi Türkiye

18
66
yanıtYanıtla
LazmobilWeb@haberler.com:

Bir Karadenizli olarak olmasi gereken bu nasilki ingilizce devlet okullarinda varsa Kürtce de Kürtlerin yogun oldugu yerlerde olmali Lazca da lazlarin yogun oldugu yerde olmali boyle olursa bu ulke daha simsiki olur guzel olur bunun karsisinda olmak vatan hainligidir bence

64
12
yanıtYanıtla
vatandaş:

Ya bu ülke bölünsün. Ben artık bu bencil kürtlerle birlikte yaşamak istemiyorum. Onlar kendi devletlerinde istedikleri gibi yaşasınlar, sabah akşam sanki dünyada acı çeken tek halk onlarmış gibi acıtasyon yapsınlar, halay çeksinler, istedileri her yerde onlardan başka kimse yaşamıyormuş gibi bağıra bağıra kürtçe konuşsunlar canları ne istiyorsa onu yapsınlar. Bizde türklerde kendi devletimizde huzur içinde yaşıyalım. Arayada çin seddi gibi bir sınır çekeriz. Kültürel ekonomik sosyal bütün bağları keseriz. Ohh mis gibi. Artık huzur içinde yaşamak istiyorum.

55
18
yanıtYanıtla
aysel:

Kürt fasitler çok tehlikiler

21
38
yanıtYanıtla
MadMan:

''KONYALI'' rumuzlu şerefsiz ingilizce , almanca konuşan 30. 000 kişiyi şehit etmedi, vatanı bölüp, toprak çalmak istemiyor. . . Vildan denen oyuncu bozuntusuna gelince de ağzı çok laf yapıyor, polis kızı olacak bir de sütü bozuk. . .

28
30
yanıtYanıtla
ZAZA:

Bir arkadaş yazmış aynen katılıyorum neden kürtce? neden arapca değil zazaca değil? birileri bir oyun içinde.

18
39
yanıtYanıtla
Adalı reis Mobil-IOS:

Asıl bu ülkede en çok ta Türkler Araplar Lazlar Zazalar Çerkezler çekiyor bazı Kürtlerden düşünün batıda bi Sürü iş yapan madenci veya iş yapan kürt iş Adam'ı var Hepside rahatça Çalışıyor bir Türk iş Adam'ı gitsin Hakkari'de iş yeri açsın bakalım açtırırlarmı orda market bile açtırmazlar şimdi soruyorum asıl Faşist kim oluyor

23
31
yanıtYanıtla
MARDİNLİ ARAP:

Bulunduğum yer kürt faşistlerinle doldu burada arapca konuşssak tepki verirler

14
39
yanıtYanıtla
Tüm 118 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title