Haberler

BDP'li Vekillere Hakaret Eden Kişiye 30 Ay Ceza

Güncelleme:

21 Mart 2011 tarihinde BDP'li vekillere hakaret ettiği gerekçesiyle 30 ay hapis cezasına çarptırılan Sedat Balaban, aracını Türk bayraklarıyla süsleyip cezaevine gitti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Sedat Balaban, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız'ın açtığı hakaret davasında toplam 30 ay hapis cezası almasının ardından aracını süsleyip cezaevine gitti.

"VATANI SAVUNMAKSA SUÇUM..."

Silopi'de 21 Mart 2011 günü yürümek isteyen BDP'lilerle tartışan dönemin Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'e, o dönem BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in tokat atması üzerine kendisini telefonla arayıp hakaret ve tehditte bulunan Ereğlili Sedat Balan, Tuncel'in açtığı dava sonucu 74 gün hapis cezası aldı. Tuncel'in ardından BDP milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız'ın dava açtığı Balaban'ın hapis cezası 30 aya çıktı. Arabasını Türk bayraklarıyla süsleyip arkasına "Vatanı savunmaksa suçum, paşa paşa yatarım koçum" yazan Balaban, cezasını çekmek için cezaevine gitti.

"BU CEZAYI VATAN İÇİN YATIRYORUM"

42 yaşındaki Sedat Balaban aldığı cezaya üzülmediğini, tek üzüntüsünün 30 aylık hapis cezası nedeniyle kızının düğününe katılamayacak olmasını göstererek savcılığın kendisine izin vermediğini söyledi. Artık ülkemizde vatanı ve bayrağı sevenlerin ceza aldığını dile getiren Balaban, şöyle konuştu: "Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız'ın açtığı hakaret davaları sonrasında tekrar ceza aldım. 3-4 Eylül tarihlerinde benim kızımın düğünü ve kınası var. Savcılık bu düğüne katılmama izin vermedi. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak buna rağmen gider cezamı paşa paşa yatarım. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Bu cezayı vatan için yatıyorum, vatanımı sevdiğim için yatıyorum. Toplam 30 ay ceza aldım. Ben gideceğim, teslim olacağım. Vatan sevgisi imandan. Türkiye Cumhuriyeti'nin askerini bayrağını savunanlar ceza alıyor. Vatanı savunmaksa suçum paşa paşa yatarım."

Balaban, yaptığı açıklamanın ardından Türk bayraklarıyla süslediği arabasıyla cezaevine gitti.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Zonguldak 21 Mart Balaban Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (173)

Vezir Ali:

Bu adamin alnindan opmek lazim o cezayi veren savciya allaha havele etmek lazim o sebahattin tuncel pilise tokat atti nerdeydi o zaman bu savci uyuyormuydu yazik degilmi bu adama savci bey hakliysam yada haksizsamda soyle lutfen

7
171
yanıtYanıtla
vatan sevdalısı:

,Askere mermi sıkan teröristlerin yanında bulunan bdpliler, polislere hakaret edince hiçbir ceza yok.Bu insaa ceza var vay benim memleketim.

39
135
yanıtYanıtla
yyccllramana-cep@hotmail.com:

Hangi ülkede yaşıyorsun sözde vatandaş, vekillerin dokunulmazlığının olduğunu bilmeyecek kadar iyi bir vatandaşsın... :)

yanıt0
yanıt0
hawar:

bi 30 ay yatsında belki adam olur hiç sanmıyorum ama bi ihtimal

135
26
yanıtYanıtla
tarıktarikusta81@hotmail.com:

az bile söylemiştir bdp li cani ortaklarına

yanıt0
yanıt0
YDG-H KERBORAN:

CEZAEVİNDE AKLIN BAŞINA GELSİN EŞŞEOĞLUEŞŞEK

108
36
yanıtYanıtla
kazım kartalkackar@hotmail.com:

adresini versene

yanıt0
yanıt0
Sedat BALABAN:

HABERDEKİ KONUSU GECEN BENİM laf yapmam icraat yaparım siz ne yaptınız vatan için ??96 şafak operasyonunda benim yanımdan gecen kursunların bitanesi sizin yanınızdan gecseydi bu vatanı satardınız ilk defa ceza evine girmiyorum bBANA VE VATANIMA BAYRAĞIMA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN

6
121
yanıtYanıtla
mehmeeet:

adam hiç olmadı bayrak asıyor.. bunların itleri gibi bayrak indirmiyor.. bu vekillermi savunuyor vatanı? bayrağını indirdiği vatanınımı savunacak köpekler..

39
77
yanıtYanıtla
atilla:

Ağzı salyalı köpekler,adi ırkçı güruhlar,insanlık düşmanları faşistler sıkışınca nasıl da bayrağa sarılıyorlar.Bu kutsal bayrağı o iğrenç emellerinize alet edemezsiniz.

82
23
yanıtYanıtla
Tüm 173 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title