Haberler

Van 'Yaşlılar' Takımı, 'Gençler'i 2-1 Yendi

Van'ın merkez Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, 60 ile 75 yaş aralığındakilerden oluşan 'yaşlılar' takımı ile 20 ile 35 yaşları arasındakilerden oluşan 'gençler' takımı, futbol maçında karşı karşıya geldi.

Van'ın merkez Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, 60 ile 75 yaş aralığındakilerden oluşan 'yaşlılar' takımı ile 20 ile 35 yaşları arasındakilerden oluşan 'gençler' takımı, futbol maçında karşı karşıya geldi. Bastonuyla oynayan ve 1 gol atarak takımının 2-1 kazanmasını sağlayan 73 yaşındaki Mahmut Biner ilgi odağı oldu. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sporun yararlarına dikkat çekmek için Şemsibey Mahallesi'nde spor etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında, 60-75 yaş aralığındaki 'yaşlılar' ile 20-35 yaşları arasındaki 'gençler' futbol maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesi mahalledeki boş araziye tahta direklerden kaleler kuran ekipler, saha çizgilerini kireçle belirgin hale getirerek alanı maç oynamaya elverişli hale getirdi. Her iki takımın forma ve diğer malzemelerinin belediye tarafından karşılandığı maçı, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Lisanslı Hakemi Erdal Özşener yönetti. Centilmence geçen karşılaşmada sahaya bastonuyla çıkan ve başlama vuruşunun yanı sıra bir gol atarak takımının 2-1 kazanmasını sağlayan Mahmut Biner ilgi odağı oldu.

Karşılaşmayı izleyen Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gençlerle yaşlılar arasında bir müsabaka düzenlediklerini söyleyerek, kazanan tarafın Mahmur Biner'in oynadığı yaşlılar takımı olduğunu söyledi. Güzel etkinliklerin yapıldığı spor sahaları için imar müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Özgökçe, "Mahallede tüm gençler ve çocuklarımız için sağlıklı yaşam adına, ömür boyu spor anlamında sürekli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu mahallelerimizde gençlerin yanı sıra dinç, sağlıklı ve Allah uzun ömürler versin yaşlılarımız da var. Yaşlılarımız için de futbol müsabakaları düzenleyeceğiz. Yaşları kaç olursa olsun tüm insanlarımızın sağlıklı yaşam adına spor yapması gerekiyor. Bizim özellikle vurguladığımız en önemli şey budur. Çünkü günümüzde obezite ve dengesiz beslenmeyle beraber, gelişen teknoloji nedeniyle insanlarımız çok fazla hareket edemiyor. İnşallah tüm okullara da tenis masaları kurarak spor aktivitelerini yaygınlaştıracağız" dedi.

Mahmut Biner ise spor sayesinde sağlıklı bir yaşam sürdürdüğünü ifade ederek, "Allah'a çok şükür hala çok dincim. Gençlere de spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Sporla daha sağlıklı ve uzun bir ömür sürdürülebilir. Bu etkinlik de buna dikkat çekmek içindi. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

67 yaşındaki Bedrettin Görsel de gençlerin kendilerini örnek alması gerektiğini belirterek, sağlıklı yaşamanın sırrının spor yapmaktan geçtiğini söyledi. Görsel, "Spor yapmanın yaşı yoktur. Çok güzel bir etkinlik oldu. Etkinlik sayesinde spor yaptık. Sağlıklı yaşamanın sırrı spordur. Bu nedenle herkes spor yapmalıdır" dedi.

Başkan Özgökçe, maç sonunda kazanan takıma kupa vererek takım oyuncularını tebrik etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Özgökçe Tuşba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title