Haberler

Valilik 'Kapatacağız' Dedi, Kızlar Yurdu Karıştı

Güncelleme:

Karabük'te, akaryakıt istasyonuna 100 metreden yakın yapıldığı için valiliğin kapatma kararı aldığı kız yurdunda öğrenciler binanın kapısını kilitleyip eylem yaptı.

Karabük'te, yönetmeliğe aykırı şekilde akaryakıt istasyonuna 100 metreden yakın mesafede yapıldığı gerekçesiyle valiliğin kapatma kararı aldığı yurdu tahliye etmeyen üniversite öğrencileri, binanın kapısını içeriden kilitleyip protesto eylemi yaptı.

"VALİ GELECEK, KAPI AÇILACAK"

Karabük Valiliği, Safranbolu eski çevre yolu üzerinde akaryakıt istasyonuna 40 metre mesafede yapılan 150 kız öğrencinin kaldığı 7 katlı özel yurdun kapatılmasına karar verdi. Yurdun tahliye edilmesi için verilen sürenin dolması üzerine görevlilerin mühürleme için geleceğini öğrenen öğrenciler, kapıyı içeriden kilitledi. Yurdu boşaltmak istemeyen öğrenciler, içeriye kimseyi almadı. Kapıya, 'Vali gelecek, kapı açılacak' yazılı not yapıştıran öğrenciler, 'bu dava bizim olacak', 'burası evimiz hiç bir yere gitmeyiz' sloganı attı.

"İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE YURT YAPAMAZ"

Polis ekiplerinin önlem aldığı binada bir süre eylemlerini sürdüren öğrenciler, mühürleme işlemi için gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Öztürk ve müfettiş Mustafa Şahin'e kapıyı açtı. Öztük ve Şahin, etüt odasında öğrencilere yurdun kapatılması süreciyle ilgili bilgi verdi. Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel öğrenci yurtlarının açılmasıyla ilgili yönetmenlik olduğunu, isteyen herkesin istediği yere yurt yapamayacağını söyledi.

"İŞLEM HUKUKSUZ"

Yurt sahibi Atilla Ebik ise "Burası bir pansiyondur ve belediyeye bağlıdır. Şu anda yaptığınız işlem hukuksuzdur. Biz şu anda size bağlı değiliz. Eksiklikleri tamamladıktan sonra ileride size bağlanacağız. Bizi kapatma işlemi tamamen belediyenin insiyatifindedir" dedi. Öztürk ve Şahin, binanın boşaltılması için 1 gün süre verdikten sonra yurttan ayrıldı.

"ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Gazetecilere açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Öztürk, yurt olarak yapılan binanın hemen 40 metre uzağında akaryakıt istasyonu olduğunu, LPG tankları bulunduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"LPG tanklarının, yurt, cami gibi yerlerin en az 100 metre uzağında olması gerekiyor. Buradaki mesafe 40 metre. Bu durum öğrencilerin can güvenliğini tehdit ettiği için karar alındı. Valiliğimiz, yönetmeliği yerine getirmek üzere böyle bir karar aldı. Daha önce yurdun kapatılacağı ile ilgili karar işletmeciye tebliğ edildi. Buna rağmen herhangi bir çalışma yapmamışlar. Belediyeye, pansiyona dönmek için bir müracatları varmış, ama bugünün tarihi ile müracaatı yapmışlar. Buranın pansiyon olarak açılabilmesi için de yine LPG tanklarından en az 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor."

Şahin, öğrencilerin hissi davrandığını, onları korumak için böyle bir karar alındığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Valiliği Kadir Öztürk Safranbolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

mert dert:

Sayın yetkililere duyurulur. Karabük otogarı''da iki benzinliğin tam ortasında. Yarın bir patlama olsa otogardakilerin tümü kavurma olur.

26
3
yanıtYanıtla
Garip:

Bina yapılırken Yok muymuş O Kanun. Yemiş parayı ibibikler vermişler ruhsatı. . .

25
0
yanıtYanıtla
mert dert:

Yetkililer haklı o yurdu kapatma hususunda. Yarın Ermenektekine benzer bir facia olsa ilk önce gösteri yapan öğrenciler şikayetçi olurlar akaryakıt istasyonu yanına yurt yapılmasına izin verildiği için. Boşuna bıdırdamasınlar.

2
18
yanıtYanıtla
Donkişot:

Yahu bırakın çocuklar yerinde kalsın. Zaten millet olarak Allah''a emanet yaşıyoruz. mesafe 40 mt olsa ne olur. İnsan canının en ucuz olduğu ortadoğu ülkesiyiz. çocuklara aynı mahiyette yer temin et, kapat. sıkıyorsa.

12
6
yanıtYanıtla
adanalı:

bina yapılırken bilinmiyormuydu orada petrol olduğu her şey rant oldu.

18
0
yanıtYanıtla
aliiimobilWeb@haberler.com:

Sıkıntı yurdu kapatmakta kurala aykırı yeri yıkmak ta değil sıkıntı kendi görüşüne uymayan yerlere devlet gücü ile yıldırma ya sindirmeye çalışmakta boyle yapıp sonrasında darbe dönemlerindeki yapılanları propaganda yapmakta çifte standart yapmakta

12
2
yanıtYanıtla
menenMobil-ANDROID:

Petrol istasyonu lpg satmasın o zaman sorun çözülür sanırım nasıl şehir içinde lpg katılmıyorlar peki ıstanbul da Kadıköy un göbeğinde hilton otele 15 metre mesafedeki istasyonda lpg satılıyor o otelde gece de bin kişi kalıyor onlar insan değil mi

11
0
yanıtYanıtla
CE:

Eger istasyon sonradan yapilmissa istasyonu yikin. Eger yurt istasyon zaten ordayken yanina yapilmissa ve yikilmasi gerekiyorsa (buyuk ihtimale) yeni olan bir belediye binasinin yikimina ve zarara sebep olmaktan dolayi dikkatsiz davranan yoneticileri hapise atin. Oldumu vali simdi?!! Hadi bakalim! Projede imzasi olan her bir yonetici hapise girsin! Yeter artik milletin parasinin boyle cope gittigi. Vatanin allah bilir kac kosesinde vergiler boyle cope gidiyordur.

6
4
yanıtYanıtla
Ihsan KonyamobilWeb@haberler.com:

Belediyeye tazminat davasi acmali yurt yetkilileri cunku oraya ruhsat verdigi icin, hakinizi soke soke alin. Yolmayin kaz gibi gariban halki.

9
1
yanıtYanıtla
Garip:

Aslında bina oradaydı. Rüşvet alan ibibikler istasyon açılmasına izin verdi. . gerisi malum

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title