Haberler

Vali Altıparmak'tan Gündeme İlişkin Önemli Açıklamalar

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak şehirde günlük yayın yapmakta olan Yenigün ve Yenikuşak Gazetelerini ziyaret etti. Vali Altıparmak her iki gazetede de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Fırat İş Merkezinde bulunan gazete merkezlerine gelişinde Vali Altıparmak'ı Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal ile aynı gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Musa Çakır karşıladı. İlk önce Yenigün Gazetesine giden Vali Altıparmak Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Çakır ve Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal ile bir süre görüştü.

ŞEHİRDE KARAMSARLIK HAKİM

Görevde bulunduğu 6 aylık süre içerisinde şehir halkının sorunlarını gözlemleme imkanına sahip olduğunu söyleyen Vali Ahmet Altıparmak, vatandaşlar arasında var olan karamsar düşüncelerin bir an önce aşılması gerektiğini söyledi. Erzurum'un bölgenin yükselen değeri olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, "Erzurum'un çok önemli potansiyellerinin olduğunu söylemek istiyorum. Fakat bu potansiyeller fark edilmemiş olmakla beraber herkeste yarınımız nasıl olacak havası hakim. Şu bilinmelidir ki, Erzurum resmi rakamlarda 400 bin nüfusa sahip bir şehir olarak görülse de aslında hareketli nüfusu ile birlikte 4 milyon insana hitap ediyor. Doğu Anadolu'nun merkezi olan bu şehirde gerek sağlık alanındaki büyük yatırımlar, gerekse ticaret merkezi olması büyük bir kazanımdır. Sırf AVM'lerde alışveriş yapmak için şehre akın eden yüz binlerce insan Ağrı, Kars, Bingöl, Bitlis gibi vilayetlerden geliyor. Bunun yanı sıra kış aylarında yine aynı şekilde hafta sonunu kış sporları yaparak değerlendirmeye gelen binlerce doğuluyu görmezden gelemeyiz" şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER ARTIRILMALI

Vali Altıparmak, tarihi 6 bin yıl öncesine kadar dayanan dünyanın en eski şehirleri arasında yer alan Erzurum'da kültürel ve tarihsel anlamda etkinliklerin yapılmasının kente artı değer kazandırdığını söyledi. Tabyalarda valilik tarafından düzenlenen ramazan iftarı ve sonrasında halkın büyük desteği ile tertip edilen 'Tabyalara yürüyüş' etkinliklerinin şehre canlılık getirdiğini kaydeden Vali Altıparmak, "Erzurum tarihi ve kültürel zenginlikleri olan bir şehir. Bu potansiyelleri hareketlendirmek lazım. Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak demek, geleceğimize umutla bakmaktır. Hal böyle olunca da şehrin karamsarlıktan kurtulması ancak böyle mümkün olur" diye konuştu.

KONGRE VE FUARCILIK ÇALIŞMALARI YAPILMALI

Erzurum Valiliği olarak sorunların tespiti için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Altıparmak, kongre ve fuarcılık anlamında gayretlerinin olduğunu anlattı. Vali Altıparmak, "Erzurum Türkiye'nin kongre ve fuar merkezi olabilir. Bu şehirde uluslar arası kitap ve yayıncılık fuarlarının düzenlenmesi şehrin tanıtımında büyük avantajlar getireceği gibi birçok müteşebbisin yatırım yapmasına da katkı sağlayacaktır" dedi.

Yenigün Gazetesinin ardından aynı iş merkezinde yer alan Yenikuşak Gazetesine giden Vali Altıparmak burada da Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bağrıyanık, Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ ve Sayfa Editörü Melek Allioğlu ile görüştü. Vali Altıparmak burada da Erzurum gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KONAKLI ÖZELLEŞTİRMEYE DEVREDİLİYOR

Kış Turizmi kapsamında Palandöken'in özelleştirmesiyle ilgili soruları cevaplandıran Altıparmak, " Konaklı'da kar sıkıştırması tamamlandı. Teleferik sistemi oluşturuldu. Palandöken ve Konaklı kış turizmi bölgeleri özelleştiriliyor. Kış Turizminde tek yönetim sistemi olacak. Erzurumlu rahat olsun." dedi

KIŞ TURİZMİNDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIM

Palandöken'de otellerin Skidata programı kullanımına geçtiğini de dile getiren Altıparmak, programın tek bir biletle misafirlerin dağda faaliyet gösteren bütün otellerin kayak pistleri ve sikiynlfıt hizmetlerinden faydalanacağını söyledi. Programın ayrıca müşterilere yönelik hizmetlerde nakit para ödemeden işlem yapabilirliği sağladığını, geniş bir yelpazede imkan sunduğunu belirten Altıparmak, kış turizmi kapsamında işletmelerin çağdaş bir imkana kavuştuğunu aktardı.

SAĞLIK KAMPÜSÜ VE 2. OSB

Sağlık Kampüsü, 2. Organize Sanayi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, şehir hastanesi kampüsünde ihale sürecinin devam ettiğini bildirdi. 2'inci Organize Sanayi Bölgesi sürecinin de sağlıklı biçimde işlediğine işaret eden Altıparmak, iki yatırımla ilgili bir sorun yaşanmadığını, belirlenen takvim içinde Erzurum'un bu iki yatırıma kavuşturulacağını anlattı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Palandöken Konaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title