Haberler

Urla 92. Yaşını Kutluyor

Güncelleme:

Urla'nın kurtuluşunun 92. yıldönümünün kutlanacağı "12 Eylül Etkinlikleri" başlıyor. Üç gün sürecek kutlama programında anma törenlerinden eğlenceye birçok etkinlik gerçekleşecek ve Urla, ilk defa bir defileye ev sahipliği yapacak.

12 Eylül Cuma günü Jandarma Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na coşkulu, kalabalık bir kortej gerçekleşecek. Yürüyüşün ardından Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak. Yıldız Tepe Şehitliği ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Kurtuluş Savaşı'nda hayatlarını kaybetmiş şehitlerimiz için lokma dökülecek.

İzmir'in genç ve başarılı moda tasarımcısı Büşra Edebali Urla Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştireceği "Urla'nın renkleri 2015 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu" nu 12 Eylül Cuma akşamı Vera Melissa Restoran'da görkemli bir defile ile sergileyecek. Tasarımcıya esin kaynağı olan Urla, ilk kez böyle büyük bir defile organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 25 parçadan oluşan özel koleksiyonun sergileneceği defilenin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın gece için özel hazırladığı repertuvar ile davetliler unutulmaz anlar yaşayacak. Akşam saat: 20.30'da da Cumhuriyet Meydanı'nda GRUP VIP'in birbirinden hareketli şarkılarının yer alacağı konseri ile Urlalılar eğlencenin tadına varacaklar.

URLALI ÇOCUKLARIN SÜNNET EĞLENCELERİ DE VAR

Geçtiğimiz günlerde Urla Belediyesi ve Türk Kızılay'ı Urla Şubesi Ortaklığı'nda 25 Urlalı çocuk sünnet ettirildi. 11 Eylül Cuma günü; sünnet çocuklarının Urla gezisi ile başlayacak eğlence, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.30'da "Mikrop Hikmet ve Arkadaşları"nın konser ve gösterileri ile devam edecek. Konser öncesinde ise saat: 18.00'de Urla Mini Meydan'da sünnet çocuklarının "Sünnet Mevlüdü" gerçekleşecek.

M. İSKENDER ÖZTURANLI ANILIYOR

13 Eylül Cumartesi günü de devam eden programda; M. İskender Özturanlı'nın İskele Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilecek. İzmir Baro Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Kurucu Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi Yazarlığı ve toplumsal içerikli kitaplarının yayıncılığı gibi önemli görevler yürütmüş olan, yaşamını Urla'da yitiren Hukukçu M. İskender Özturanlı'nın saat: 18.00'de gerçekleşecek kabir ziyaretinin ardından saat: 19.00'da Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi'nde gerçekleşecek anma etkinliği ile bu büyük zat ve ülkeye kattığı değerler hatırlanacak, yad edilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Eylül Urla Yerel Haberler

title