Haberler

Ürgüp'te Bağ Bozumu Festivali Yapılacak

Güncelleme:

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu yıl 44. sü gerçekleştirilecek olan Bağ Bozumu Festivali 13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bu yıl 44.sü gerçekleştirilecek olan Bağ Bozumu Festivali 13-14 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ürgüp ilçesinde yapılacak olan Bağ Bozumu Festivali 13 Eylül Cumartesi günü Hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Meydanına kadar sürecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ardından festivalin açılış programı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü konseri, Yunanistan'dan gelen Halkida folklor ekibi ve Ürgüp yöresel halk oyunları gösterileri ile Cumhuriyet Meydanında yapılacak. Festivalin ilk gün akşamında ise THM Sanatçısı Selma Geçer ve ünlü pop müzik sanatçısı Gülşen konserleri yer alacak.

Festivalin ikinci günündeki etkinlikler ise Kapadokya bölgesinin en önemli simgelerinden biri haline gelen peribacalarının bulunduğu Üç Güzeller Mevkiinde yapılacak. Burada ilk olarak protokol konuşmalarının ardından Yılın En İyi Üzüm Yarışması gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye giren üzüm üreticilerine çeşitli ödüller verilecek. Festival Üzüm Yeme Yarışmasının ardından yemek ikramı ile son bulacak. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kapadokya Nevşehir Eylül Ürgüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title