Haberler

Urfa'da Temizlik İlçe Belediyelerinden Sorulacak

Güncelleme:

30 Mart 2014 yerel seçimleriyle büyükşehir statüsü kazanan Şanlıurfa Belediyesi ilk toplantısını yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Celalettin Güvenç başkanlık etti. İlk toplantı olduğu için meclisin en genç iki üyesi başkanlık divanı için görevlendirildi. Başkanla birlikte 83 üyesi bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde 61 AK Parti, 20 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Saadet Partisi'nden de bir üye bulunuyor. İlçe belediye başkanlarının da katıldığı ve meclis üyelerinin heyecanlı olduğu gözlenirken Başkan Güvenç toplantının başında bir konuşma yaptı.

GÜVENÇ: İKTİDARIYLA, MUHALEFETİYLE HİZMET ÜRETECEĞİZ
Herkesi kutlayarak konuşmasına başlayan Güvenç, "Büyükşehir üyelerimiz, belediye başkanlarımız hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. 30 Mart'ta seçilerek bugün buradayız. Bu şehrin beş yıllık geleceğiyle ilgili hizmetlerin kararlarını bu meclis verecek. Ben buradaki dönemin ilimiz için, ilçelerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını içtenlikle temenni ediyorum. İnşallah bu beş yıllık sürede hoş görü ortamında, demokratik kurallar içerisinde iktidarıyla, muhalefetiyle uzlaşı içerisinde şehrimizi için hizmet üretmeye çalışacağız ve hizmet üreteceğiz. Benim şahsi inancım ve partimizin inancı odur ki, sorumluluğumuz bütün millet içindir, bütün milleti kucaklamak içindir. Bu şehrin misyonunu, vizyonunu, çizgisini yükseltmek içindir. Bu kararlar da bu mecliste verilecektir. Sizlerle beraber bu çalışmaları yapacağız. Hayırlı ve uğurlu olmasını içtenlikle diliyorum. Bugün bizim ilk toplantımız. Kanun gereği yapmamız gereken, seçmemiz gereken üyeliklerimiz var. Bunların bir kısmı bir yıllık süreli, bir kısmı iki yıllık süreliktir. Bütün bunları seçeceğiz. Bundan sonra her ayın beş günü bu meclis toplanacak ve karşılıklı hizmetleri üreteceğiz" dedi.

'ARTIK ŞEHRİMİZDE İKİ MECLİS YOK'
Büyükşehir statüsüyle ilgili hususları anlatan Güvenç, hoşgörü, uzlaşı çağrısı yaptı ve meclis yönetmeliğine gönderme yaptı. Güvenç, "Meclis çalışmalarıyla ilgili bir yönetmeliğimiz var. Bu işin tabiri caizse anayasasıdır. Yönetmeliği bütün üyelerimize dağıttık. Mecliste söz isteme, soru sorma, her türlü çalışma düzeniyle ilgili hükümler yönetmeliğimizde vardır. Bunu bütün üyelerimizin okuyup, çalışması ve bunlardan istifade etmesi işlerimizi kolaylaştıracaktır. Büyükşehir belediyesi farklı bir uygulama. Türkiye'de önce Kocaeli ve İstanbul'da denenen bu sistem 30 Mart seçimleriyle ülkemizin 30 iline yayıldı. Nüfusumuzun artık yüzde 76'sı büyükşehir sistemiyle yönetilecek. Bu sistemle ilgili olarak biliyorsunuz il özel idareleri mülga oldu, ilga edildi. İl Özel İdarelerin görevleri belediyelerimize devredildi. Artık şehrimizde iki meclis yok. Sizlerin mensubu olduğunuz bu meclis var. Her türlü karar bu mecliste verilecek. 13 ilçe belediyemizle, büyükşehir umarım karşılıklı diyalog, hoşgörü ve işbirliği içerisinde çalışır ve en iyi hizmeti de ilçelerimiz için de üretiriz" diye konuştu.

BAZI HİZMETLER İLÇE BELEDİYELERİNDE OLACAK
"Bu dönemde devredemeyeceğimiz bazı hizmetlerimiz var" diyen Güvenç "Bunlar itfaiye, su, kanalizasyon ve ulaşım hizmetleridir. Devredilebilecek hizmetler ki, bugün sizlerin önerilerinize sunacağız. Mezarlıklar, terminaller ve mezarlıklardır. Su hizmetleri özel önem arz etmektedir. Her ne kadar büyükşehir bu hizmetleri yürütecekse de bizim ilçelerde su müdürlükleri kuracağımız zamana kadar bu hizmetlerin rutin olanlarının ilçe belediyeleri tarafından yürütülmesini, gerekli bakım ve onarımlarının yapılmasını su tahsilatlarının yapılarak özel bir hesapta tutulmasını ve sistemi, teşkilatı kurduğumuzda karşılıklı görüşme yoluyla mahsuplaşacağımızı belirten bir genelgenin dün dağıtımını yaptık 13 ilçe belediyemize. Bazı belediyelerimize ulaşmadığını öğrendim. İnşallah bugün onlar ulaşır" diye kaydetti.

'ZARURİ İHTİYAÇLAR ÖTELENEMEZ'
Halkın zaruri ihtiyaçlarının ötelenme şansının olmadığına dikkati çeken Güvenç, "Bu konuda sürekli irtibat halinde bu zaruri hizmetlerin yürütülmesini sağlayacağız. Yine bu konuşmamda belirtmem gereken Birecik meclis toplantısını yapamadığı için ama diğer Bozova, Hilvan ve Suruç belediyelerimizin bütçeleri bize gelmemiştir. Süratle tamamlanarak yarına yetiştirilirse meclis toplantımızın devamı suretiyle yarın bütçeleri onaylayarak, harcama yapma, hizmete başlama yetkisi vermiş oluruz. Konuşacak çok şey var, ama yapılacak çok şey de var. Değerli vaktinizi almak istemiyorum. Diğer gündem maddelerine geçmek istiyorum. Ben tekrar bütün partileri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hayırlı hizmetler diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYTAN MECLİS BAŞKAN VEKİLİ OLDU
Toplantının kalan kısmı basına kapalı olarak gerçekleşirken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden daha sonra yapılan açıklamada, oturumun ilerleyen kısmında görev dağılımı yapıldığı belirtildi. Buna göre yapılan seçimde Meclis 1'inci başkan vekilliğine Ahmet Kaytan, 2'nci başkan vekilliğine Mehmet Yüzücü getirildi. Katip üyeliklerine Metin Baydilli, Mahmut Gündoğdu, yedek üyeliklere Hüseyin Çetinet, Mahmut Yıldız oy çokluğuyla seçildi. Encümen üyeliğine ise İsa Kızıldemir, Metin Çadırcı, Sabri Yetim, Ahmet Haşim İnan ve Mustafa Tepe getirildi.

MEZBAHANE VE TEMİZLİK İLÇE BELEDİYELERİNDE
Büyükşehir Belediye Teşkilatı hazırlanan Norm Kadro Yönetmeliğine göre kabul edilirken, oturumda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığı ve ilçe belediyelerinin 2014 yılı bütçeleri de kabul edildi. Yine dünkü oturumda İlçe Belediyelerine devredilecek hizmetler de kararlaştırıldı. Terminal işlemleri, mezarlıklar, toptancı halleri, mezbahaneler ve büyükşehir temizlik işleri ilçe belediyelerine devredildi.

ŞUŞKİ Genel Kurulu olarak ve Ahmet Kaytan başkanlığında devam eden oturumda ŞUŞKİ'nin teşkilat yapısı ve bütçesi de oylanarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi bugün saat 13.30'da tekrar toplanacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Celalettin Güvenç Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500

Yorumlar (1)

ramazan yildirimrmzn8832:

bence belediyelerin yuku agir dahada zorlasti ama imkan az kisitli arac gerec yetersiz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title