Haberler

Üreten Kadın Derneklerine Valilikten Hibe Desteği

Bursa'da 6 mahallede faaliyet gösteren kadın derneklerine salça makinelerine dağıtıldı Vali Karaloğlu: "Yeter ki siz üretin, biz elimizdeki tüm imkanları vermeye hazırız"

Bursa Valiliği, 6 mahallede kadınlar tarafından kurulan derneğe, faaliyetlerine destek olunması amacıyla birer salça makinesi hibe etti.

Vali Münir Karaloğlu, Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Valilik binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ildeki bazı mahallelerde, kadınların üyesi olduğu 23 derneğin bulunduğunu bildirdi.

Her zaman destek oldukları bu derneklerden bir bölümüne daha önce hamur makinesi dağıttıklarını belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Bursa'da, tüm Türkiye'ye örnek olabilecek bir çalışma yürütüyoruz. Yıllardır ev ekonomilerine katkı sunan kadınlar, dernekler vasıtasıyla pazara çıkıyor, üretime el atıyor. Artık kadınlar, ev ekonomilerine maddi anlamda da katkıda bulunuyor. Federasyon çatısı altında birleşme sağlanırsa sadece Valilik değil, uluslararası kuruluşlardan, bakanlıkların kaynaklarından ve vakıflardan da gerekli destek alınabilir. Biz daha çok imkan sunalım, siz de üretin. Yeter ki siz üretin, biz elimizdeki tüm imkanları vermeye hazırız. Bu salça makinelerini kullanın. Çok kullanın, yıpransın. Ben yenisini alacağım."

Trilyeli Kadınlar Eğitim, Üretim, Turizm, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Şeker ise kadın dernekleri olarak ilk kez bu dönemde ciddi anlamda destek almaya başladıklarını anlattı.

En büyük sıkıntılarının istihdam olduğunu dile getiren Şeker, "Köylü kadınlar istihdam bekliyor. Siz destek olmaya devam edin, biz uçarız" diye konuştu.

Makinelerin, Şeker ile Karacabey ilçesi Eskikaraağaç, Nilüfer ilçesi Gümüştepe (Misi) ve Ürünlü, Orhangazi ilçesi Örnek ve Paşapınar mahallerinde faaliyet gösteren derneklerin temsilcilerine verilmesiyle sona eren törende, Vali Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu hazır bulundu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Caddesi Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title