Haberler

Ünlü Piyanist Fazıl Say Antalya'da Konser Verdi

Fazıl Say'ın Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen konserini, Hürriyet Yayın Danışmanı ve Köşe Yazarı Doğan Hızlan, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ve yaklaşık 2 bin 500 seyirci izledi. 25. yıldönümü nedeniyle Hürriyet Akdeniz'in sponsorluğunda düzenlenen ve sanatçı Selda Bağcan'ın yeğeni Serenad Bağcan'ın vokal yaptığı İlk Şarkılar Konseri'nde Fazıl Say, son bestelerinden solo piyano eseri Gezi Park 2'yi Antalya'da ilk kez çalacağını söyledi.

BERKİN ELVAN BESTESİ ALKIŞ ALDI

Türkiye'de geçen yıl yaşanan Gezi Parkı olaylarının herkesi çok etkilediğini ve bu olaylara herkesin farklı bakış açıları olduğunu ifade eden Fazıl Say, "Ancak Gezi Parkı ile ilgili filmler ve belgesellerin dışında kültür sanat eserlerinin de var olması ve insanların yaşadıklarını kalıcı kılması gerektiğini savunuyorum. Bu bağlamda üç tane Gezi Parkı eseri yazdım. Birbirine bağlı, kronolojik olarak yaşadığımız o günleri anlatan eserler. Birincisi orkestra ve piyano için olan ilk başını anlatıyor, 30-31 Mayıs gecelerini. Gezi Park 2 ise 1 Haziran'dan itibaren olan süreci anlatıyor. İstanbul sokaklarında direniş geceleri, burada o hareketi, devinimi, TOMA'ları hissedeceksiniz. İkinci bölüm gaz bombalarının sessizliği. Hatırlarsanız sıkılan biber gazı nedeniyle muazzam bir atmosfer oluşuyordu. Üçüncü bölüm 14 yaşında vurulan suçsuz çocuk Berkin Elvan için. Son bölüm ise bir arda kalan bölüm, umutlar hep yüreğimizdedir" dedi.

BEN 10 AYLA YIRTTIM

Fazıl Say, Gezi Park ikinci bölümü çaldıktan sonra Serenad Bağcan'ın vokal yaptığı, 'İlk Şarkılar'ı seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde Metin Altıok, Cemal Süreya ve Can Yücel'in şiirlerinden oluşan parçaları çaldıktan sonra mikrofonu alan Fazıl Say, "Edebiyatımızın bu ünlü isimleri babamın arkadaşlarıydı. Benim çocukluğum onların arasında geçti. Şimdi çalacağım parça ise Ömer Hayyam'a ait. Bildiğiniz gibi Hayyam babamın değil, benim arkadaşım" dedi. Açıkhava tiyatrosunu dolduran yaklaşık 2 bin 500 kişi Fazıl Say'ın sözlerini alkışladı. Ömer Hayyam'ın şiirine yaptığı besteyi çaldıktan sonra Hayyam'ın bu şiirleri bin yıl önce yazdığını belirten Fazıl Say, Can Yücel'in hapishanede yazdığı 'Saat 5' adlı şiirinden bestelediği eseri çalmadan önce ise, "Benim kadar şanslı olmayanlar da var. Ben 10 ayla yırttım. Hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verildi. Ama Can Yücel cezaevinde yatarken bu şiiri yazmış" diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren konser ayakta alkışlanarak sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA) -

=======================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fazıl Say Piyanist Hürriyet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title