Haberler

Üniversiteye Başvuruda Yeni Dönem

Güncelleme:

Bu yıl ilk kez uygulanacak sistemle, adaylar artık önce başvurularını yapacak ardından sınav ücretini yatıracak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sürecinde daha önceki yıllarda üniversite adayları, önce sınav ücretini yatırıyor, ardından başvurularını tamamlıyordu. ÖSYM'nin "sınav ücretini yatırmış olmanın başvurunun tamamlandığı anlamına gelmediğine ilişkin uyarılarına" rağmen sayıları binleri bulan bir çok aday, başvurularını tamamlamadığı için mağdur oluyordu.

ÖSYM bu mağduriyetlerin önüne geçmek için bu yıl ÖSYS başvuru sürecinde yeniliğe gitti.

BU YIL İLK KEZ UYGULANACAK

Aday el rehberine göre, adaylar bu yıl Yüksek Öğretime Geçiş sınavı (YGS) için 5-19 Ocak'ta bir başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğüne giderek kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirecek. Daha sonra başvuru ücretini 5-20 Ocak'ta anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da www.osym.gov.tr adresindeki ödemeler sekmesinden yatırarak, başvurularını tamamlayacak.

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN MUTLAKA KONTROL EDİN

ÖSYS'ye başvuru yaptığı halde süresi içerisinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları, tamamlanmamış olacağından işleme alınmayacak. Adayların, mağdur olmamaları için başvuru işlemlerini tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine girerek bilgilerinizi mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.

ÖSYM tarafından üniversiteye giriş sürecinde adayları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan Aday El Rehberi'nde, sınav öncesinden sınava, sınav sonrasından sonuçların açıklanmasına kadar bir çok bilgi yer alıyor. Adaylar El Rehberine ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (19)

İlkermobilWeb@haberler.com:

Eğitim bir haktır ve ücretsiz olmalıdır ben bu sene sınava gireceğim bu ücretleri ödeyebilecek durumum var ama hali vakti olmayan insanlar ne olacak sadece bu parayla bitmiyor okurkende devam ediyor giderler milletin paralarıyla saray yapanlar ve onları yüceltenlere soruyorum mümkün değilmi ücretsiz egitim keyfi mi yoksa zaruri bir durum mu

47
10
yanıtYanıtla
Muhammed Hakan YILMAZMobil-ANDROID:

parayı anladık da niye 5-10 TL. değil de 40-50 TL. yazık

53
2
yanıtYanıtla
german:

he he hersey ögrenciye bedava olsun biz bile almanyada herseyi kendimiz karsiliyoruz siz neden bahsediyorsunuz ya ya bu millet akp den önce yazacak kalem bulamiyordu simdi hersey bedava olsun diyor allahim sen büyüksün

11
24
yanıtYanıtla
YUSUF:

ÇOK ÖENLİ BİR DEĞİŞİKLİK ÇOK TEŞEKÜR ETTİK ÖSYM LAN YAPTIGINIZ SINAVLARIN HEPSINDE YANDAŞLARINIZA KAZANDIRIN HABİREDE DEĞİŞTİRİN GERİSİNİDE UYUTUN MİLLETİN LANET OLSUN SİZE

24
4
yanıtYanıtla
anadolulutürk:

liseliler bırakın okumayın kazanması dert okuması dert bitirince iş bulması dert bulunca çalışması dert gidin meslek öğrenin ticaret öğrenin dininizi diyanetinizi öğrenin yapın ben şahsen türkiyede en iyilerden diyeceğiniz bir üniversite ve bölümden mezun oldum 2 senedir işsizim kpssyede girdim tam yalan dolan bir sınav onu hiç tafsiye etmem hasta oldum daha ne deyim size ananızım babanızın akrabanızın gazına gelmeyin onların bişey bildikleri yok itiraf ediyorum bunların hepsini işte zengin olanlara bakın bunların kaçı doğrudüzgün okumuş insanlar gidipte üniversite hapishanelerinde telef olmayın zenginin çocugu zaten parayı bstırıp diplomayı alıyor kendi şirketinde işe başlıyor akıllı olun milletin cahil insanların yalan dolanın gazına gelmeyin.

12
16
yanıtYanıtla
alı:

degıştir bakalım sankı cok sey degısecek

17
9
yanıtYanıtla
yorum 34Mobil-ANDROID:

ne oldu bu paragöz ÖSYM'ye

19
5
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

NE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK HER TÜRLÜ SOYGUN HA BAŞVURUDAN ÖNCE HA SONRA!!! OKUYUP AÇ KALACAĞINA HIRSIZ OL ADAM GİBİ İTİBAR GÖRESİN!!

14
7
yanıtYanıtla
PLATON:

Para almasanız olmuyormu ?

14
6
yanıtYanıtla
olamz ki ama:

anlamıyorum. sistemi değiştirmek için değiştirmek niçin ? bu sefer de o para yatırınca başvuru yaptığını sanan adaylar. başvuruyu zaten yaptım para yatırmaya ne gerek var diyemez mi ??

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title