Haberler

Unesco Dünya Mirası Listesi'ne Giren Bursa Turizmde Öne Çıkacak

Bursa Valiliği ve GÜMTOB iş birliğinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri'nin daha aktif kullanılması ve turizm potansiyelinin artırılması için sektör toplantısı yapıldı.

Bursa Valiliği ve Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) iş birliğinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri'nin daha aktif kullanılması ve turizm potansiyelinin artırılması için sektör toplantısı yapıldı.

Kentteki bir otelde düzenlenen, Bursa'nın dünya mirası kazanımını nasıl markaya dönüştürülebileceği ile ilgili sektör toplantısına Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, GÜMTOB Derneği Başkanı Haluk Beceren, Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege, acente yetkilileri, otel yöneticileri ve turizmciler katıldı.

Bu toplantı ile bundan sonra nasıl hareket edeceklerini ve Bursa'nın tanıtımının nasıl yapılacağını öğreneceklerini belirten Beceren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bundan sonra işimiz daha zor. Bursa, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık ile tanınan bir yer. Buralarını daha iyi bir noktaya getirebilmek ve daha fazla ziyaretçi alabilmek için uğraş vereceğiz" dedi.

Bursa'nın otel konusunda bir sıkıntısının kalmadığını dile getiren Beceren, "Son yıllarda dünya oteller zinciri markaları Bursa'ya katkı sağladı. Onun dışında arkadaşlarımızın yaptığı yeni oteller, kaliteyi yükseltti. Bununla birlikte yatak kapasitemiz de arttı. Şu anda 10 bine yakın yatak kapasitesine sahibiz. Yeni yatırımı başlamış olan 5 tane daha turistik tesisimiz var. Onların tamamlanmasıyla 12 bine yakın kapasitemiz olacak. Bu sayı, Bursa için iyi bir rakam. Ayrıca Uludağ da 7 bin yatak kapasitesi ile yaz ayları için yedekte bekliyor" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı güzel işler ve kente kazandırdığı bu tarihi mekanların kendileri için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirten Beceren, katıldıkları fuarlarda bu yerlerin tanıtımı için çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

UNESCO'nun tarihi ve miras listesi hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Ege, bundan sonraki dönemde neler yapılması gerektiğini ve bu tarz yerlerin tanıtımının nasıl yapılacağını anlattı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Cumalıkızık Marmara Unesco Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title