Haberler

    Ümit Özat: Yiyorsa Kadın Teknik Direktör Olsun

    Güncelleme:

    PTT 1.Lig takımlarından Elazığspor'un teknik direktörlüğünü yapan Ümit Özat, Lig Radyo'da Ajans Futbol'a konuk olarak değerlendirmeler yaptı. Daha önce "kadın futboldan anlamaz" diyerek bir anda kadınları karşısına alan deneyimli teknik adam, bu kez de "Yiyorsa kadın teknik direktör olsun" dedi.

    "EN KEYİF ALDIĞIM YER HOCALIK"

    "Benim kendimi en mutlu hissettiğim yer antrenörlük" diyen Özat, "Daha sonra televizyona dönmeyeceğim diye birşey yok ama 60-65 yaşına kadar aktif olarak sahada olmak istiyorum. Elazığ'da futboldan başka birşey düşünemiyorsun" dedi.

    "KÖLN'Ü SEÇTİM ÇÜNKÜ..."

    Köln'ü neden seçtiğini anlatan deneyimli hoca, "Beni en çok tanıyan isim bile bana dedi ki: 'Ümit PSV'ye gitsin arkasından su toplarım' demişti. O dönem Katar, Kore, PSV gibi takımlar varken Köln'ü seçtim çünkü akademi şansı da yanındaydı. 12 ay gibi süreçte dünya tarihinde bir Türk ilk defa kaptan olmayı başardı. Küpeli ve sarışın bir çocuk olsaydı daha farklı görünürdü ama ben aykırı adam olduğum için çok fazla sevilmedim. Ben bu zamana kadar hep zorluklar ile mücadele ettim futbolculuğum zor geçti son dönemleri çok başarılıydı. Antrenörlüğümün daha çok başındayım ama çok başarılı olacağım" dedi.

    "HEP SOL BEK OYNASAYDIM REAL'E GİDERDİM"

    Fenerbahçe'de oynadığı bölgeyle alakalı konuşan Özat, " Fenerbahçe'ye geldiğimde evvelinde aslında yanlış yerde oynatılıyordum. Hep ön liberoda oynatılmayıp 22 yaşımda sağ veya sol bek oynatılsaydım kesin olarak söylüyorum çok rahat Real Madrid'de oynardım." ifadelerini kullandı.

    "DAUM ÇOK FARKLIYDI"

    Daum'dan övgüyle bahseden Özat, "Bende çok emeği geçen kesinlikle Daum'dur. Hala onun bıraktığı ekmeği yiyorlar. Ondan sonra gelen hocalar bunun rahatlığını yaşadı. Devamlı çıtayı yüksek koyduğu için büyük başarılar yakaladı. Tabiki hataları da vardır ama artıları daha fazlaydı." dedi.

    "HEP BAŞKALARI ŞAMPİYON YAPTI"

    Fenerbahçe'deki yıllarından bahsederken hafif sitem eden Özat, "Bence o Allah'ın lütfuydu. Çünkü ben Dinamo Kiev maçında gitmeyi kafaya koymuştum ama şampiyon olarak gitmek istiyordum. 1 sene şampiyon olduk Pierre oldu dediler, 1 sene oldu Alex dediler. 1 sene olduk o yaptı dediler. Ben ayrıldıktan sonra bakıyorsunuz 1 şampiyonluk var demek ki böyle değilmiş. Bizlerle çalışan hoca da şanslıydı. Şimdi saçı ile sakalı ile yanındaki kızla oyuncuların iyi veya kötü olduğu görülüyor. Ben dış ayak ile orta yapıyordum yeteneksiz dediler, ama bakın Atiba'ya tek ayağı var. Futboldaki gelişim dönemi geçmişteki foto muhabiri şimdi yorumcu oluyorsa bu iş bitmiştir. Bunların yorumladığı futbol bu kadar. Ben oynamışım dünyanın en iyi stadında diğer foto muhabirleri 2 maç izledi diye mi yorumcu olacak. Bu ülke 20 sene Fatih Terim ile Mustafa Denizli'nin etrafında döndü. Seminer faciaydı kimse bilmiyor ama 400 TL veremeyip seminere gidemeyenler vardı" dedi.

    "FENER'İ ÇENGELKÖY KASABI BİLE ŞAMPİYON YAPAR"

    "Bir antrenörün katkısı ancak %30 dur." diyen Ümit Özat, "Aziz Yıldırım doğruları yaptı şimdilerde. Bir sürü kariyerli teknik adam geldi ya birinci ya da ikinci oluyor. 3.5-4 milyon euro vermenin anlamı ne? Bir antrenörün katkısı ancak %30 dur. Bir aşçının elindeki malzeme kötüyse yemek güzel olur mu! Fenerbahçe'yi Çengelköy kasabı çalıştırsa bile şampiyon olur. Mesela Atletico Madrid geçen sene şampiyon olmuş ama bir yere yazın 10 yıl içinde bir daha olamaz çünkü Barcelona veya Madrid bırakmaz. Gerçek olan futbolcu kalitesidir." ifadelerini kullandı.

    "HADİ YİYORSA KADIN, TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPSIN"

    Yine çok tartışılacak bir konuya değinen Ümit Özat, "Kadın futboldan anlamaz. Önce benim yanımda çalışan isimler ne iş yaptığını incelesinler. Ben travesti, eş cinsel, erkek, kadın diye ayırmam ki. Ben cinsel tercihlerine bakmam beyinlerine bakarım. 120 yıllık futbol tarihinde 5 tane kadın yer almamış bu gerizekalılara ben bundan sonra mı anlatacağım. Kadın öğretmen olabilir, aşçı olabilir, psikolog olur deriz ama hadi yiyorsa teknik adam olarak takımın başına getirsin. Hadi gelsin bakalım 30 tane erkeğin başına göreyim ben. Bu ülkede ajitasyon yoluyla kadınlar üzerinden gelmeye çalışıyorlar. Kalbimin en ufak yerinde leke yok çünkü." ifadelerini kullandı.

    "TEŞVİK VAR AMA ŞİKE YOK"

    Tribünlerdeki boşlukların Passolig'le alakalı olmadığını altını çizen Elazığspor'un hocası, "Passolig'in sorun olduğunu düşünmüyorum ve bahane olarak algılanıyor. Yeniden yargılama konusuna gelirsek bu Fenerbahçe üzerinden düşünülürse mesela bu ülkede yıllarda teşvik var. Kim diyorsa teşvik yok o da yalancıdır. Bu ülkede şike yapmaya geçersek bu biraz zor iş. Yapan da Allah ile kendi arasındadır. Dolayısıyla eğer şike de varsa buna güçlü her takım dahil olmuştur. Yoksa da hiçbiri dahil olmamıştır önce herkes kendi kapısının önünü temizleyecek. Eğer şike varsa dört büyüklerin hepsi yapmıştır. Eğer yoksa yapmamıştır. Biz bu camiada herşeyin ne olduğunu biliyoruz. Şu tarihten öncekiler şike değil bu süreçten sonrakiler şikedir denir mi diye. Bu katile daha önce cinayet suç değil şimdi suç demek gibi birşey demektir. Böyle birşey anlaşılmaz." diye konuştu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fenerbahçe Elazığspor Ümit Özat Köln Spor Haberler

    500

    Yorumlar (27)

    Yücel:

    su tiple Allah '' a dava açsa kazanır harbiden

    4
    16
    yanıtYanıtla
    HATIRA:

    ÜMİT ATTI 6 OLDU

    9
    8
    yanıtYanıtla
    devlet:

    ulan utanmaz adam kadınların aşağiliyıp durma yıyıyorsa sende doğur bakalım doğurabilecen mı

    9
    5
    yanıtYanıtla
    arteMobil-ANDROID:

    buadamin ahmet cakarin yerinde gozu var galiba durmadan sacmaliyor trd bayanlar ligi varda bizmi bilmiyoruz

    6
    6
    yanıtYanıtla
    Rot op manMobil-ANDROID:

    goftirikten topcu..halen ne konusuyor..okuz heriff.aptal

    10
    2
    yanıtYanıtla
    volkan:

    tamm bir dangalak

    7
    4
    yanıtYanıtla
    ......................:

    SONUÇ DA FB''LİYDİ :) ANCAK BU KADAR KONUŞUR

    6
    4
    yanıtYanıtla
    CEMAL KARACİĞER:

    ÜMİT DOĞRULARI SÖYLEMİŞSİN AMA BURADA DOĞRULARDAN ANLAYANLAR ÇOK AZ ;BE

    2
    8
    yanıtYanıtla
    zıvacıMobil-ANDROID:

    iğrenç la

    8
    2
    yanıtYanıtla
    aslanMobil-ANDROID:

    he canim kesin oynardin realde

    7
    2
    yanıtYanıtla
    Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title