Haberler

Uluslararası Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarlar Fuarı Başladı

Frankfurt'ta düzenlenen fuara, 71 ülkeden 4 bin 597 firma katılıyor.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve 71 ülkeden 4 bin 597 firmanın katıldığı Uluslararası Otomotiv Yedek Parça ve Aksesuarlar Fuarı (Automechanika) başladı.

Frankfurt'ta 305 dönümlük fuar alanında  4 bin 597 katılımcı firma, otomotiv sektörüne ilişkin en yeni ürünlerini ve hizmetlerini sergiliyor. Fuarda otomobil yedek parçalarının yanı sıra son trend aksesuar ürünleri ve LPG sistemleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Dünyanın en büyük otomotiv yedek parça fuarı olarak kabul edilen Automechanika, yedek parça, araç sistemleri, tamirhane ekipmanları, kaporta ve boya, araç yıkama ile otomotiv alanındaki en son yenilikleri ön plana çıkarıyor. Fuarda, bu yıl Türkiye'den ise 256 firma katılıyor.

Öte yandan fuarda bu yıl 120 yenilikçi ürün 2014 İnovasyon Ödülleri'ne aday oldu.  Başvuruların 66'sı Almanya'dan 54'ü ise Almanya dışından gerçekleşti. Fuar bünyesindeki heyet, yedi ürünü ödüle layık görürken, tuning, servis istasyonu ve oto yıkama kategorilerinde ödüle layık başvuru yapılmadığı açıklandı.

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun, rekor katılımcı sayısıyla Automechanika'nın dünyanın en başarılı uluslararası fuarı olma konusundaki liderliğini genişlettiğini belirterek, "Modellerin ve her zamankinden daha karmaşık teknolojilerin artan çeşitliliği, piyasada daha çok temsilcinin yer almasına ve yedek parça sayısının artmasına sebep oldu. Bu bağlamda geçen yıl Alman yedek parça ve aksesuar üreticileri net 101 milyar avro ciro elde etti. Bunun yüzde 15'i Almanya dışından gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Automechanika, ilk olarak 1971 yılında düzenlendi ve her 2 yılda bir gerçekleştiriliyor. Fuar, 20 Eylül'de sona erecek. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title