Haberler

Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü

Almanya Hessen Eyaleti Uyum Müsteşarı Jo Dreiseitel, Birleşmiş Milletler 21 Mart Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Frankfurt Hamidiye Cami cemaati ile bir araya geldi.

Dreiseitel, Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü kapsamında Camiler Birliği'nin düzenlediği etkinlikte, cuma namazı sonrası Frankfurt Hamidiye Cami cemaati ile görüştü.

Cami içerisinde düzenlenen etkinlik kapsamında müsteşar Dreiseitel'e, Frankfurt Cami Dernekleri Çalışma Birliği Koordinatörü Dr. Hüseyin Kurt ve İyi Ahlak Cemiyeti Başkanı Rahmi Şeker eşlik etti.

Burada konuşan Dreiseitel, 21 Mart Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Günü'nün, 1966 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlendiğini söyledi.

Göç konusunun Hessen eyaletinde son derece gerçek ve normal bir olgu olduğunu aktaran Dreiseitel, "İstatistikler bu durumu onaylıyor. Hessen nüfusunun yaklaşık dörtte biri göçmen geçmişe sahip. Bu çeşitlilik, eyaletimiz için bir kazançtır. Göçmenlere fırsat eşitliği sağlanması ve çeşitliliği tanıma gibi konular, federal düzeyde de geliştirilmeli" dedi.

Açık bir toplumun, göçmen kökenli vatandaşlara ve yeni göçmenlere karşı "hoşgeldin kültürü" oluşturması gerektiğini vurgulayan Dreiseitel, eyalet hükümetinin bu konularda federal bazda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Son dönemde Bulgaristan ve Romanya'dan gelen göçmenler konusuna da değinen Dreiseitel, "Göçmenlere karşı haksız bir önyargı, ırkçılık ve ayrımcılığa sebep olacak şartları hazırlar. Ayrımcılık, ırkçılık ve antisemitizm Hessen'de asla yer bulamaz. Bu yüzden güçlü bir toplumsal bilince ihtiyacımız var. Mültecilere de insanlığa yakışır bir şekilde davranma konusunda çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Şeker ise etkinlik kapsamında göçmen Müslümanların yaşadığı sorunların dile getirildiğini ifade etti.

Alman vatandaşların Müslümanların uyum sağlayamadığı yönünde önyargıları olduğunu dile getiren Şeker, "Biz önyargıların karşılıklı olarak ortadan kalkması için çaba harcıyoruz. Burada karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. aramızdaki bazı önyargıları yıkmak için daha sık buluşmamız gerektiğini ilettik" şeklinde konuştu.

Dreiseitel, konuşmaların ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve yemek yedi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Hamidiye Almanya Hessen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title