Haberler

Uludağ Yolunda Ağır Tonajlı Araçlar Kullanılamayacak

Güncelleme:

Bursa'da kentin batısından Uludağ'a ulaşımın alternatifi olarak 20014 yılında faaliyete geçen Doburca Caddesi İnkaya bağlantı yolunu, artan trafik kazaları nedeniyle ağır tonajlı araçların kullanamayacağı bildirildi.

Bursa Valiliği tarafından son dönemde meydana gelen ölümlü trafik kazalarının ardından yolun incelenmesi için oluşturulan teknik heyetin raporu açıklandı.

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, teknik ekibin incelemeleri sonucu hazırlanan rapor şöyle:

"Yolun yapım, işaretleme ve trafik güvenliği açısından bariyerleme sistemlerinde bir eksiklik olmadığı, yapısı gereği iniş ve çıkışlı dik eğimli oluşu nedeniyle ağır tonajlı araçların (kamyon, otobüs, çekici, tır, tanker gibi) sürekli eğimli yolda yol aldıkları, çıkışta çok yavaş seyredeceğinden arkasında uzun kuyruklar oluşturabiliyor, bu da hatalı sollamalara sebep olabiliyor.

İnişte ise frenleme sistemlerini aşırı derecede kullandıkları teknik sistemlerinde bir arıza veya fren tertibatlarında ısınma ve buna bağlı olarak fren boşalması, fren tutmaması riski bulunduğundan ağır tonajlı araçların bu yolu kullanmaması gerektiği, bununla ilgili acil olarak hem İnkaya bağlantısı hem de Doburca bağlantı kesimlerinden ağır tonajlı araçların ( kamyon, otobüs, çekici, tır, tanker gibi) girişini engelleyici işaretlerin görünür yerlere konulması ve girişlerinin engellenmesi kararı alınmıştır.

Buna ilave olarak iniş yönünde araçların hızlanmasını engelleyecek şekilde hız kesici ses bantlarının arttırılarak virajlara yaklaştıkça sıklaştırılması, 30 kilometre hız sınırının asfalt zemine de aralıklarla yerleştirilmesi, gece sürüş emniyetini arttırma açısından yol üstü şerit çizgilerine ilave olarak reklektif butonlar kurulması, özellikle viraj bölgelerinde güvenliği yüksek ağır hizmet tipi korkuluk sisteminin uygulanması, bu bölgede gereksiz duraklama ve parkların önüne geçilmesi ve viraja aşağı kesimden açılan tali yolun iptal edilmesi uygun görülmüştür."

Raporda, ilave tedbirlerin alınmasının ardından yolun otomobil, kamyonet ve minibüs gibi araçların kullanımına açılabileceği vurgulandı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Uludağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title