Haberler

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Soluk, Ağrı'da

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, kentte yapımı devam karayollarında incelemelerde bulundu

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ın daveti üzerine kente gelen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, yapımı devam karayollarında incelemelerde bulundu.

Soluk, Tekinarslan'ı Valilik konağında ziyaret ettikten sonra beraberindekilerle Patnos, Tutak ve Hamur ilçelerinde yapımı devam eden karayollarına ait şantiyeleri gezdi.

Soluk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı devam eden yollardaki sorunları yerinde görmek üzere kente geldiğini söyledi.

Karayolları olarak yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Soluk, şöyle konuştu:

"2003 yılında Türkiye bütün illeri arasında bölünmüş yollarla birbirine bağlı olan yalnızca 6 tane ilimiz vardı ve bunlarda genelde otoban güzergahında bulunan Edirne, İstanbul, Ankara güzergahıydı. Şu anda ise 76 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlı. Bunlardan, Ağrı ilimizde bölünmüş yollarla Erzurum'a bağlı. Şuan Kars'ın Van'a bağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. 35 kilometrelik bir yolumuz ihaleye açıldıktan sonra Ağrı, Van'a da bağlanmış olacak. Horasan üzerinden Kars'a çalışmalarımız devam ediyor. Ağrı ili bölünmüş yollarla oraya da bağlanacaktır."

Soluk, 2017 yılına kadar Ağrı'nın bölünmüş yollarının 313 kilometreye ulaşacağını belirterek, Ağrı'da ihalesi yapılmış, etüt projeleri tamamlanmış projelerle 742 milyon liralık yapımı devam eden işin olduğunu belirtti.

Yapımı devam eden işlerin ise 246 milyon lirasının ödendiğini ifade eden Soluk, "1 milyar 400 milyon liralk iş Ağrı'ya yapılmış olacak. Bunlarda Ağrı'ya gerekli önemin verildiğinin açıkça ifadesidir. Çünkü Ağrı doğuya açılan kapımızdır" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Ulaştırma Bakanlığı Mehmet Tekinarslan Habip Soluk Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title