Haberler

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

Lufthansa, Air France ve Transaero, Ukrayna'nın doğusundan uçmayacaklarını bildirdi.

Havayolu şirketleri Lufthansa, Air France ve Transaero Ukrayna'nın doğusundan uçmayacaklarını açıkladı.

Malezya Havayollarına ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağının, Rusya sınırından 60 kilometre uzakta Ukrayna topraklarına düşmesinin ardından, Lufthana, Air France ve Transaero gibi büyük havayolu şirketleri Ukrayna'nın doğusundan uçmayacaklarını bildirdi.

Alman havayolu şirketi Luftansa'dan yapılan açıklamada, şu ana kadar Ukrayna hava sahasında herhangi bir kapatma olmadığı belirtilerek "Ancak Lufthansa, Ukrayna hava sahası etrafında geniş bir servis yolundan uçma kararı almıştır. Yolcularımızın güvenliği bizim en önemli önceliğimizdir. Bugün kaza sebebiyle toplam 4 uçuş etkilendi" denildi.

Fransız havayolu şirketi Air France ise gerçek zamanlı olarak durumu takip ettiklerini ve söz konusu kaza sebebiyle Ukrayna'nın doğusuna uçmama kararı aldıklarını duyurdu.

Rus havayolu şirketi Transaero'dan yapılan açıklamada da Ukrayna hava sahasının kullanılmayacağı bildirildi. Kazadan dolayı derin üzüntü duyulduğu kaydedilen açıklamada, "Transaero Havayolları, uçuşlarını Ukrayna hava sahasını kullanmayarak, üçüncü ülkeler üzerinden gerçekleştirme kararı aldı" ifadesine yer verildi.

Öte yandan, Türk Hava Yolları da kazanın ardından olaylar netleşene kadar Ukrayna hava sahasını kullanmayacağını bildirmişti. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Fransız Havayolu Şirketi Amsterdam Malezya Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title