Haberler

Uğur Dündar Soyadını Değiştirmiş

Güncelleme:

Yeni Şafak yazarı Osman Özsoy bugünkü köşesine ünlülerin gerçek kimliklerini ele aldı. Yıllarca hafızalara kazınan isimlerin gerçek kimlikleri okuyanları şaşırtırken, gazeteci Uğur Dündar'ın soyadında yaptığı tek harf değişikliği ise son derece ilginç.

Yazısında Hüseyin Gökçe'nin kitabındaki bir detaydan bahseden Özsoy, usta gazetecinin 'Dindar' olan soyadında tek harf değişikliği yaparak 'Dündar' yaptığını belirtti.

İşte Özsoy'un yazısındaki o kısım,

Eğer bu yazıyı bugün 09.00 - 12.00 saatleri arasında okuma fırsatı bulduysanız, aynı saatlerde ben üniversitede Halkla İlişkiler Bölümü'nde verdiğim 'İmaj Yönetimi' dersinde olacağım.

GERÇEK İSİMLERİ ŞAŞIRTTI

İmaj Yönetimi'nden söz edilirken, kimi zaman ünlülerin gerçek isimleri de derste konu oluyor. Örneğin, Sibel Can'ın gerçek adının Deniz Engüzel, Seda Sayan'ın Aysel Gürsaçer, Cüneyt Arkın'ın Fahrettin Cüreklibatur, Alişan'ın Serkan Burak, Yılmaz Güney'in Yılmaz Pütün, Yıldız Kenter'in Ayşe Yıldız, Yaşar Kemal'in Kemal Sağdıkgöğçeli, Sezen Aksu'nun Fatma Sezen Yıldırım, Murat Soydan'ın Rüjdan Tercan, Doğuş'un Orhan Baltacı, Müjde Ar'ın Kamile Suat Ebrem olması öğrencilerin dikkatini çekiyor.

UĞUR DÜNDAR'IN SOYADI 'DİNDAR'MIŞ

Bu listeyi ülkemizden ve dünyadan örneklerle onlarca sayfa uzatabiliriz. Bugünkü dersimizde bu örneklere yeni bir ismi daha ilave edeceğiz. Ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın daha önce soyadı 'Dindar'mış. Anlayacağınız, soyadından sadece bir harf değiştirmiş. Bir harf değişikliği bile, anlamı ne kadar farklılaştırıyor değil mi? Bu bilgiyi, değerli gazeteci Hüseyin Gökçe'nin Han Yayınları'ndan yeni çıkan 'Defterimdeki Ünlülerin 200'ü' başlıklı kitabından aldım.

AİLESİNDEN GELEN SOYADI DEĞİŞTİRDİ

Kitap elime geçtiği andan itibaren 200 ünlü ismin yaşam hikayesinden anekdotları bir çırpıda okurken, Uğur Dündar'ın anlatıldığı kitabın 338. sayfasında şu satırlar çıktı karşıma; 'Uğur Dündar, ailesinden gelen 'Dindar' soyadını 'Dündar' olarak değiştirdi. Bu tek harfti ama, bu önemli değişiklik, yakışıklı ve gözü yukarılarda yeni bir televizyoncu için önemliydi. Din düşmanı olduğundan değil elbet. Dindar algılanmayı uygun bulmadığından...'

UĞUR DÜNDAR'DAN AÇIKLAMA

Uğur Dündar'dan ise bu iddialara tepki geldi. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Dündar, 'Yalanın da, iftiranın da bu kadarına pes' dedi. Dündar, "Babamın bana miras bıraktığı 'Dündar' soyadını gururla taşıyorum. Hiçbir zaman değiştirmeyi düşünmedim. Kaldı ki soyadım 'Dindar' bile olsaydı, onu da gururla taşırdım." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hüseyin Gökçe Uğur Dündar Osman Özsoy Yeni Şafak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title