Haberler

Üç Milyon Lira Harcandı, 60 Milyon Lira Kar Sağlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesince zeytin sineğine karşı 825 bin dekarda yapılan havadan ilaçlamadan olumlu sonuç alındı Belediye Başkanı Uğur: "İlaçlama sayesinde zeytinyağının kilogramında 4 lira kar oldu.

ZAFER AKPINAR - Balıkesir'de, Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon liralık bütçeyle zeytin sineğine karşı 825 bin dekarda yapılan havadan ilaçlama, üreticilere zeytinyağının kalitesi bakımından olumlu yansıdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel seçimlerden sonra Balıkesir'in büyükşehir olduğunu belirterek, kapatılan İl Özel İdaresinin sorumluluklarını yüklendiklerini söyledi.

Tarım ve hayvancılıkla da ilgilendiklerini dile getiren Uğur, bu çerçevede özellikle zeytine büyük önem verdiklerini anlattı.

Uğur, Balıkesir'in zeytin ağacı varlığı ve zeytinyağı üretimi bakımından önde gelen illerden olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İlimiz genelinde 10 milyonun üzerinde zeytin ağacı var. 825 bin dekar alanda zeytinlik bulunuyor. Zeytin sineği, mücadele edilmezse topraktan çıkıyor, ürüne yapışıyor, zeytin dökülüyor ya da büyük zarar görüyor. Bunlardan üretilen zeytinyağı da yüksek asitli oluyor ve değeri düşüyor. Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ayırdığımız 3 milyon lirayla uçak kiraladık, ilaç aldık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüyle ortak hareket ederek zeytin sineğinin nerede çıktığını tespit edip ilaçlama yaptık. Marmara Bölgesi'nde Marmara Adası, Erdek ve Bandırma, Ege Bölgesi'nde ise Edremit, Havran, Ayvalık, Gömeç ve Burhaniye'deki 825 bin dekar alanı ilaçladık."

"Zeytin üreticisinin yüzü gülüyor"

Bu ilaçlamadan olumlu sonuç almaya başladıklarını, zeytin üreticisinin yüzünün güldüğünü ifade eden Uğur, geçen hafta zeytin üretici derneği yöneticilerinin kendilerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdiğini bildirdi.

Dernek yöneticilerine, "Bu kadar masraf ettik, size ne faydası oldu?" diye sorduklarını aktaran Uğur, şunları kaydetti:

"Ürünlerinin kaliteli olduğu söylediler. 'Bu yıl elde ettiğimiz zeytinyağı 15 bin ton. Bu ürünün kilosunu, eğer ilaçlama olmasaydı 5-6 liradan satacaktık. İlaçlama oldu, 9-10 lira arasında üretici satmış oldu' dediler. İlaçlama sayesinde zeytinyağının kilogramında 4 lira kar oldu. 15 bin tonda 60 milyon lira yapar. Yarısını atın, 30 milyon olsun. 3 milyon lira harcadık, bunun 10 katından fazlası üreticinin cebine girmiş oldu. Ekonomiye de katkısı oldu. Balıkesirli zeytinyağı üreticisi bundan memnun."

Uğur, zeytin ve bundan üretilen yağın kalitesinin iyi olması için belediye olarak desteklerinin süreceği bilgisini vererek, gelecek yıl da zeytin sineğine karşı ilaçlama yapacaklarını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Marmara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title