Haberler

Kayıp Gençleri Üç Gün Sonra Gelen Yüzde 2'lik Şarj Kurtardı

Güncelleme:

Antalya'da çıktıkları doğa yürüyüşünde kaybolan ve 4 gün sonra bulunan 3 turist yırtık çorap ve otel terliği ile basının karşısına geçerek başından geçenleri anlattı. Hollandalı Frisa Ann Antony de Vries, kurtulmalarının kırılma noktasını şarjı biten telefonuna 3 gün sonra gelen yüzde 2'lik şarja borçlu olduklarını söyledi. Ayrıca üç genç turist belgesel kanallarından öğrendikleri gibi, idrarlarını şişeye yaparak ısındıklarını kaydetti.

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan ve 3 gün süren arama kurtarma çalışmalarının ardından bulunan İngiliz uyruklu David James Alan Mackie (22) ile Hollanda uyruklu Marje de Grott (22) ve Frisa Ann Antony de Vries (22) Antalya Sahil Güvenlik Hava Grup Komutanlığı tarafından bulundukları yerden helikopterle alınarak hastanede tedaviye alınmıştı.

AYAKKABISIZ VE YIRTIK ÇORAPLA GELDİLER

Hastanede ilk kontrollerin ardından kent merkezinde bir otelde konaklayan 3 turist, kayboldukları günden bulundukları ana kadar başından geçenleri anlattı. Otel bahçesinde gazetecilere açıklama yapmak üzere odalarından inen 3 genç turistten Hollanda uyruklu 22 yaşındaki Marje de Grott'un yırtık bir çift çorapla geldiği gözlenirken, Hollanda uyruklu 22 yaşındaki Frisa Ann Antony de Vries ise otel terlikleri ile gazetecilerin karşısına geçti.

"İLK GÜNDEN SONRA KAYBOLDUK"

Aileleri ile birlikte mutluluklarını paylaşan gençler başından geçenleri paylaştı. İngiliz uyruklu David James Alan Mackie Antalya'nın çok güzel olduğunu internetten gördüklerini ve böylelikle Antalya'ya gelmeye karar verdiklerini belirtti. Antalya'ya geldiklerinde çok beğendiklerini belirten Frisa Ann Antony de Vries ise, "İlk günden sonra kaybolduk. Yürüyüş sırasında tahmin ettiğimizden daha çabuk karanlık oldu ve kaybolduk" dedi.

Yağmurun başladığını ve havanın çabuk karardığını anlatan genç turistler yollarını bulabilmek için şehrin denize yakın olduğunu bildikleri için denize doğru yürüdüklerini ve yağmurun başladığını ve karanlık olduğunu kaydetti.

"YÜZDE 2'LİK TELEFON ŞARJI HAYATIMIZI KURTARDI"

İngiliz uyruklu David James Alan Mackie şehri gördüklerini belirterek şehre ulaşmak için uçurumları ve nehri geçmelerinin gerektiğini ancak çok aç oldukları için buna güçlerinin olmadığını söyledi. Hollandalı Frisa Ann Antony de Vries ise kurtulmalarının kırılma noktasını şöyle anlattı:

"Nehri geçmeye çalıştık, bu süre içinde telefonlardan sinyal almaya çalıştık ancak 3 gün boyunca sinyal alamadık. Hepimizin şarjı bitmişti. Ama nasıl olduysa telefonlardan birinde yüzde 2'lik bir şarj geri gelince bir şekilde bir yerlere ulaşmaya çalıştık. Son gelen şarjla hayatımız kurtuldu" dedi.

BÖCEK YEDİLER, İDRARLARIYLA ISINDILAR

Kayboldukları andan itibaren karanlık ve açlıkla mücadele ettiklerini belirten genç turistler, mağaraya sığındıklarını ve kurtarılmayı beklediklerini kaydetti. Böcek yiyerek hayatta kalmaya çalıştıklarını belirten İngiliz David, "Böcek yedik. Bir mağaraya sığındık. Helikopteri bekledik ancak gelmeyince ve acıkınca tekrar hareket ettik. Yeniden yürüyüşe başladık. Çok yorulduk denize ulaşmaya çalıştık. Yürürken şehri gördük ama ulaşmak için nehri geçmemiz gerekiyordu. O kadar acıkmıştık ki nehri geçmeye gücümüz yoktu" dedi.

Hollandalı Frisa Ann Antony de Vries ise, "Birbirimizi motive etmeye çalıştık korkmamak için. Yanımızda kibrit vardı ancak yağmurdan her şey ıslandığı için ateş yakamadık. Belgeselde gördüğümüz gibi idrarlarımızı şişelere yaparak ısınmaya çalıştık" dedi.

Ayaklarının şiştiğini ve yaralı olduğunu ayaklarının acıdığını belirten gençler, kamp yapmayı sevdiklerini ancak daha tedbirli olacaklarını söyledi.

"BİZİM İÇİN BÜYÜK DENEYİM OLDU"

Kurtarıldıklarında helikopterde sıcak çorba, su ve kurabiye yediklerini belirten doğasever gençler, 6 gün boyunca her şeyi yiyerek hayatta kalmaya çalıştıklarını söyledi. Hollandalı kız Marje de Grott, daha çok meyve yediğini belirterek, "Bende böcek yedim ama daha çok ağaçlardaki meyveleri yedim. Bizim için büyük deneyim oldu. Helikopterin bizi görmesi çok zaman aldı. Koordinasyon kurulamayınca yalnız bırakıldığımızı düşündük. Helikopteri görünce elimizi kaldırıp sallayacak gücümüz yoktu, zor salladık. İlk etapta helikopterin bizi görmemesi bizi çok üzdü" diye konuştu.

Hollanda uyruklu Marje de Grott ve Frisa Ann Antony de Vries, kayboldukları günden itibaren İngiliz David James Alan Mackie'nin hepsinin adına çok dua ettiğini kaydetti.

Genç turistler Antalya'dan bugün ayrılıp, Perşembe günü de ülkelerine dönecekleri öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

David James Hollanda Antalya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

vatandaş:

sanki amazonlarda kayboldular

35
3
yanıtYanıtla
rambomobilWeb@haberler.com:

Sıradan bir mahsur kalma olayında bile yorumlarda ırkçılık zirvede...adamlar öğrendikleri pratik bilgilerle kurtulmuş, avrupada yaz tatilinde ogrenciler izcilik kamplarında egitiliyor, bizde kuran kursuna gidiliyor..işte bu doğa ile savaşta dua değil bilgi kurtarıyor.

5
17
yanıtYanıtla
metin:

yok böcek yemişmişler felan. . . hikayebu kış günü böceğin işe ne ortalıkta o sizin gibi mi

19
0
yanıtYanıtla
nar:

dağlarda turist ayağına gezen birilerini iki amacı vardır. ya bu ükenin bitkisini , hayvanını çalmaya gelmiştir yada casusluğa.

16
2
yanıtYanıtla
razkon:

BU NE İDİĞÜ BELİRSİZLERİ BİR SORGULAYIN BAKALIM , BU KIŞ KIYAMET GÜNÜ KİMİN NESİNİ ARIYORLARDI ANTALYANIN DAĞLARINDA, BU NORMAL BİR OLAY DEĞİL BANA GÖRE HATTA BİTKİ VE ÇİÇEK AJANLIĞIDA OLABİLİR , ŞAKA ETMİYORUZ BİR SORGULAYIN BU NE İDİĞÜ BELİRSİZLERİ

15
1
yanıtYanıtla
muradMobil-ANDROID:

bunlarda ajan ögrencilerdir.ya yer alti kaynaklarini takip etmektedirler.veya ormana biraktiklari hastalik calismalari vardir.

5
8
yanıtYanıtla
erm@m.m:

Muradd.Düşüncelerinle memlekete zehirli virüs bırakıyorsun.hasta ırkçı sın

yanıt1
yanıt0
kediii:

10 km bır yerlesım yerı var nasıl olmuş kaybolmak ben kedıyı cuvala koyup 25 km uzaga araçla goturdum geri geldı demekkı bu mallar da kedı kadar akıl yok. ormanda kaybolma fantazısı bızde yedik.

11
1
yanıtYanıtla
bunlarda yalan atmiyorsamobilWeb@haberler.com:

Bende malım... adama bak denize doğru yürürken şehri görmüş sonra karşılarına nehir çıkmış vay anasını be ya biz bu antalyay i bilmiyo z yada bunlar izledikleri bir film anlatıyorlar. Bide sonradan 2 şarj geliyor. Ulan böyle film yapsalar şoverim be.

6
2
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Yar kmi vardi umarim buldunuz

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title