Haberler

Turistler Tuzun Üzerinde Yüzlerce Metre Yürüdü

Güncelleme:

ÖZKAN BEYER - MURAT ÖNER TAŞ - Tuz Gölü'nde suların çekilmesi, ziyaretçilere tuzun üzerinde yürüme imkanı veriyor.

Anadolu'nun ortasında bozkırın içinde gündüz buz mavisi, akşam üzeri ise eşsiz gün batımı manzarasıyla büyüleyen Tuz Gölü, yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Tuz Gölü'ne gelen yerli ve yabancı turistler, gölün kuzeyinde Ankara-Adana karayolu kıyısında bulunan Tuz Gölü Günübirlik Tesisleri'nden göle giriş yapıyor.

Tesis sahibi Özgür Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuz Gölü'nün tuz üretimi, doğal güzelliği, kuş cenneti olması ve şifa dağıtmasıyla dikkati çektiğini söyledi.

Tuz Gölü'nde suların yıl içinde çekildiğini ve gölün tuzla kaplandığını belirten Yılmaz, "Tuz Gölü'nde her yıl kış ve ilkbahar mevsimlerindeki yağışlarla su seviyesi yükselirken, haziran ayında sular çekilmeye başlıyor. Gölün yüzeyi tuzla kaplanıyor. Temmuz ayından ekim ayı sonuna kadar da göl yüzeyi bembeyaz tuz örtüsü ile kaplı kalıyor" dedi.

Gölün her mevsim büyüleyici görüntüsüyle ilgi çektiğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ankara-Adana karayolunu kullananlar ve Kapadokya'ya gidenler, Tuz Gölü'nün büyüleyici görüntüsünden oldukça etkileniyor. Gölde su olunca daha fazla ilgi oluyor. Ama sular çekildikten sonra da bu ilgi devam ediyor. Göle gelen turistler, tuz üzerinde 3-4 kilometre yürüyebiliyor. Genellikle insanlar 500-600 metre yürüdükten sonra geri dönüyor. Göle gelenler ayaklarını tuza sokarak rahatlıyor ve üzerlerindeki stresi atıyor. Tuz Gölü, insanların ayaklarındaki çatlağa, kokuya, mantara da iyi geliyor. Gölün çamurunun ise romatizmaya iyi geldiği söyleniyor."

En fazla Brezilyalı turist geldi

Tuz Gölü'ne gelen yerli turist sayısında artış, yabancı turistte ise azalma olduğunu anlatan Yılmaz, "Göle gelen yerli turist sayısı her geçen yıl artıyor. Yabancı turist sayısında ise bu yıl azalma var. İstanbul ve Ankara'daki Gezi Parkı olayları yabancı turist sayısının azalmasında etkili oldu" diye konuştu.

Yılmaz, dünyanın dört bir yanından turistlerin Tuz Gölü'nü ziyaret ettiğini, bu yıl en fazla turistin Brezilya'dan geldiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Uzakdoğu'dan Tayland, Endonezya ve Malezya'dan da çok turist geliyor. Tuz Gölü'nün güzergahı üzerinde olması nedeniyle Kapadokya'ya gelen turistler, Tuz Gölü'ne uğramadan gitmiyor. Burada mola veren turistler, gölün içinde de yürüyüş yapıyor. En fazla turist nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında geliyor."

Ailesiyle Tuz Gölü'ne gelen Mustafa Akdoğan ise gölü daha önce 8-10 kez ziyaret ettiğini ifade etti.

Tuz Gölü'nün değerini ve önemini bildiklerini vurgulayan Aydoğan, "Tuz Gölü'nden geçerken 5 dakika da olsa uğruyoruz. Ayaklarımızı, ellerimizi yıkayalım dedik. Buraya gelerek ayaklarınızı suya sokmak çok farklı bir duygu. Ayağınızı suya soktuğunuzda masaj terapisi gibi geliyor. İnsanı rahatlatıyor" dedi. - Aksaray

Kaynak: AA / Yerel

Özgür Yılmaz Tuz Gölü Göle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title