Haberler

Tutuklu Vekil Alan'ın Kızından, MHP Sorusuna Kaçamak Yanıt

Güncelleme:

Balyoz Davası'ndan tutuklu vekil Alan'ın kızı, katıldığı programda, babasının 4 yıllık tutukluluğu için "MHP üzerine düşeni yaptı mı bilmiyorum" dedi.

Balyoz Davası kapsamında 4 yıldır tutuklu olan MHP'li Milletvekili Engin Alan'ın kızı Tülin Alan, CNNTürk'te yayınlanan 5N1K programına katıldı. Alan, babasının tutukluluğuna dair yaptığı açıklamalarda, kendisine yöneltilen "MHP üstüne düşeni yaptı mı?" sorusuna kaçamak bir yanıt vererek "MHP'nin üzerine düşeni yapıp yapmadığını bilmediğini" belirtti. Alan, babasının tahliye edilmesi konusunun üzerine gitlmediğini iddia ettiği diğer milletvekillerine ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) çözüm bulmayışına sitem etti. 

Programın sunucusu Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan ve babasının tutukluluğu ile açıklamalarda bulunan Tülin Alan, "Diğer milletvekilleri tutuksuz yargılanırken neden babam içeride" diyerek, tutuksuz yargılanan diğer milletvekillerin durumuyla kıyaslandığında babasının haksızlığa uğradığını ifade etti.

İşte Tülin Alan'ın, babasının tutukluluğuna dair açıklamaları:

"DİĞER MİLLETVEKİLLLERİ TUTUKSUZ YARGILANIRKEN NEDEN ENGİN ALAN İÇERDE? "
"Çok derin bir hayal kırıklıgı yaşıyorum. Diğer milletvekilleri tutuksuz yargılanırken neden babam böyle? Şuanda hükümlü milletvekiller de tutuksuz yargılanıyor. Babam 1038 gündür tutuklu, bunun cözülmesi gereken yer AYM mi meclis mi her nereyse artık bir çözüm bulunmasını bekliyoruz."

"SAVUNMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI"

"Savcı 'dijital veriler delil olamaz' dedi, tanıklar ve bilirkişi raporlarımız dikkat alınmadı, yani savunma hakkımız elimizden alındı. "

"BABAMIN TAHLİYE EDİLMEMESİNDE BAŞKA SEBEP ARAMAK İSTEMİYORUM"

Özdemir'in, "Mecliste farklı davalardan ceza alan vekiller varken, tutuklu tek milletvekili Engin Alan, bunda başka birşey var anladığım kadarıyla, bunu neye baglıyorsunuz? " sorusuna, Tülin Alan, "Başka bir şey olduğunu düşünmek istemiyoruz, biz kimsenin tahliyesine olumsuz bakmıyoruz, tahliye edilen, tutuksuz yargılannalar için çok da seviniyoruz fakat devletin kişisel öfke ve ihtiraslarla yönetilmesini düşünmek bile cok tehlikeli, böyle algılamak istemiyorum" diye yanıtladı.

Özdemir'in MHP'nin Alan'ın tutukluluğu konusunda üzerine düşeni yapıp yapmadığı ile ilgili sorusuna ise Alan, "MHP üzerine düşen yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum, evlat olarak sürecin iyi yönetilmediğini düşünüyorum" diye cevap verdi.

TÜLİN ALAN: ORGANİZE OLMUŞ BİR SES YOK TEK TÜK ÇIKIŞLAR VAR

Engin Alan'ın içinde bulunduğu durumu 'başka vekillerin tahliye edildiği bir ülkede unutulmuş bir milletvekili' olarak niteleyen Özdemir, Tülin Alan'a Anayasa MAhkemesi sürecininin nasıl ilerlediğini sordu. Alan, şöyle cevap verdi:

"En son bir kanun tasarısı çıkması düşünüldü; hükmün milletvekilliği döneminin sonuna kadar sürmesi konusunda... Bundan ses çıkmadı. Metin Feyzioğlu, adil yargılama için Başbakanla görüştü bundan da ses yok! Ümit Alan babamla ilgili soru sordu mecliste ama bunlar yeterli değil, organize olmuş bir ses yok, tek tük çıkışlar var.

"AYM, TWITTER İÇİN BİLE EBEDÎ KARAR VERİRKEN, BABAM İÇİN SONUÇ YOK"

"AYM'ye Kasım'dan beri üç kez başvurduk. Adil yargılama talebi ve meşru beklenti hakkı ihlal edildi, AİHM' de de yer alan bir kanundur bu. Anayasa Mahkemesi, Twitter için bile ebedi karar verirken, Kasımdan beri dilekçemizle ilgili bir çözüm bulunmadı. Referandumla birlikte, AYM'nin sürece dahil olması yürürlülüğe girdi bu yüzden AYM sonucunu beklemek zorundayız, ancak sonucun ardından AİHM ye gidebiliyoruz"

"ÇOCUĞUMUN SÜTÜNÜ, 'ZEHİR OLABİLİR' DİYEREK ÖNCE BANA İÇİRDİLER"

"AYM'nin kararını bekliyorum. "Sabır" diyenlere şunu anlatıyorum;  'Çocuğum 1,5 yaşındaydı babam içeri girdiğinde. 4 sene geçti. Babamın yanına girerken çocuğumun biberonundaki sütü bana içirdiler, zehir mi diye... " 

"AMCA DEDİĞİM GENERALLER ARAYIP SORMADI"

Alan, ailesinin ve kendisinin içinde bulunduğu durumun psikolojik boyutunu anlattı ve bu süreçte ailesini aramayanlara sitem etti: "Ailelerimiz aranmadı, babam milletvekili olunca annemi aramaya basladılar, bu cok acı... Çocukluğumuzdan beri yanımızda olan amca dediğimiz Generaller, yanımızda olmadı."

Kaynak: Haberler.Com / Medya

Anayasa Mahkemesi Cüneyt Özdemir Medya Haberler

500

Yorumlar (15)

yasin atmacayasinatmaca1@hotmail.com:

engin alan pasa pkklilardandami kotu yaziklar olsun bu memlekete

45
5
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

Hırsızların, rüşvetçilerin, yolsuzların, adaletsizlerin iktidar olduğu memlekette namuslu Mhp daha ne yapsın..!

29
10
yanıtYanıtla
emremremmm_06@hotmail.com:

bu ülke Engin Alan gibi bir yigidi, kahramanı, yiyorsa varsın yok olsun. demokrasi, esitlik diye apo bayrakları sokaklarda dolanırken ne anlamı Vatan, toprak kelimelerinin.

34
4
yanıtYanıtla
alpaytekinn_demiroz@hotmail.com:

bahçeli gibi suskun bir lider mhpnin basında olmuyor mhpnin gücünü kullanamıyor.

30
4
yanıtYanıtla
cemil yılmazcyilmaz@mynet.com:

Başbakanı sevsende sevmesende saygı göstermek zorundasın Alan efendi darbecilerle işbirliği yaparak vatana ihanet edersen sonun budur.

7
25
yanıtYanıtla
FATİH SULTANhkadir_23@hotmail.commail.com:

ENGİN ALAN BİR KOMİNİST YARGILANMAMASI İÇİN ..BİR PROJE ÜRÜNÜ OLARAK MHP ADAY GÖSTERDİ.BU KIZ BABASINI ADAY GÖSTERENLERE SİTEM ETSİN.ÜLKÜCÜ HAREKETİ PİS VE KİRLİ EMELLERİNE ALET ETMESİN.

7
22
yanıtYanıtla
onurbabakaan12345@hotmail.com:

Engin Alana Özgürlük .Bir ayaga kalkmamanin cezasi hapis olamaz , bazilari kendilerini kutsal Tanri zannediyor.Yaziklar olsun .

19
3
yanıtYanıtla
bencebabakaan12345@otmail.com:

Sayin Engin Alan Cumhurbaskani adayi olsun ,Cumhurbaskanligi Sayin Gülden sonra en iyi ona yakisir ,tarafsiz devletini ve milletini seven

21
1
yanıtYanıtla
Gakgoşyusufsahin23@hotmail.com.tr:

baban apoyu türkiyeye getirdiği için bugün cezaevinden çıkamıyor malesef..

18
3
yanıtYanıtla
osmanustaosmanusta1966@hotmail.fr:

MHP cozum uretme sorun cozme ziyade tenkit etme elestirme partisidir

11
9
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title